Engelse teams op jeugdtoernooi VDZ

26 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Zaterdag 28 en zondag 29 mei staat sportpark ’t Cranevelt in het teken van het VDZ Arnhem Tournament, een internationaal jeugdtoernooi voor D-pupillen en C-junioren. Aan dit toernooi doen 34 ploegen mee.

Een groot aantal teams komt uit Engeland en zelfs een uit Finland. Uit de regio behoren onder meer teams van ESA, DCS, De Bataven, ESCA, OVC’85, Ostrabeke en SKV tot de deelnmers. Op verzoek van de Engelse organisatie is er ook een poule georganiseerd voor E-pupillen. Het toernooi wordt voor de vierde maal in successie georganiseerd. De aanvangstijd is op beide dagen 10.00 uur. 
Twee jaar geleden vormde dit toernooi ook nog eens het decor voor de KNVB-bekerfinale van district oost van de dames van VDZ 1 en van de nacompetitie de hoofdmacht van VDZ (mannen). Dit scenario herhaalt zich zondag. De dames van VDZ spelen de bekerfinale van district oost tegen Glanerbrug. Die wedstrijd begint om 12.00 uur. Om 15.30 uur komen de mannen van VDZ in actie tegen het Nijmeegse Blauw Wit voor hun beslissende wedstrijd om een plek in de finale van de nacompetitie met als inzet promotie naar de derde klasse. Het eerste duel eindigde in een gelijkspel: 2-2.