Elsweide verliest op valreep punt

19 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Elsweide heeft in de degradatiestrijd van 3A geen punten kunnen pakken tegen SKV. Even leek het erop dat de Arnhemse ploeg net als vorige week een punt zou veroveren, maar SKV scoorde in de blessuretijd nog 2 keer en won de wedstrijd met 4-2.

Op het zonnige Wageningse sportpark de Zoom was SKV in het eerste bedrijf de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong. Na de rust werd Elsweide in de wedstrijd geholpen door een rode kaart na een kopstoot van een SKV-speler. Elsweide profiteerde optimaal en scoorde via Julian Breeveld de aansluitingstreffer na 70 minuten: 2-1. 
Ook SKV bleef gevaarlijk in de counter via de snelle Davey Vermeer. Na een mooie combinatie over de linkerkant tikte de ingevallen spits Robert-Jan Damen de gelijkmaker binnen bij de eerste paal: 2-2.
 Elsweide dacht dat het een kostbaar punt mee kon nemen richting Arnhem, de warrig fluitende arbiter besloot echter anders. In de blessuretijd gaf hij de thuisploeg een strafschop na een ‘fopduik’ in de Arnhemse zestien. Keeper Alex Peters ging wel naar de goede hoek maar kon de treffer niet voorkomen. SKV strooide nog wat extra zout in de wonden door diep in blessuretijd nog een keer toe te slaan: 4-2.
Doelpuntenmaker Robert-Jan Damen: “De eerste helft was erg slecht. Na de rode kaart voelden we dat er meer in zat. Twee goals tegen in blessuretijd is natuurlijk erg zuur. Gelukkig heeft onze concurrent Alverna met ruime cijfers bij Brakkenstein verloren. Wij hebben rechtstreekse handhaving dan ook nog steeds in eigen hand.”

Andere uitslagen 3A:
Lienden – De Treffers          2-1
SDS’55 – ESA                         1-7
Excelsior Z -Lunteren          0-2
Brakkenstein – Alverna        7-3