Elsweide haalt uit tegen Alverna: 8-2

13 november 2010 | Van onze AS-redactie

Elsweide heeft in 3A van het zaterdagvoetbal voor het eerst in deze competitie gewonnen. De formatie van trainer Ferenc Wolf (foto) haalde in het thuisduel met Alverna meteen vernietigend uit: 8-2.

Elsweide en Alverna begonnen beide met 1 punt aan hun degradatieduel. Gaandeweg de wedstrijd werd echter duidelijk dat Elsweide over aanzienlijk meer kwaliteiten beschikte dan de gasten. Alverna nam nog wel de leiding uit een strafschop, maar Marc Comans bracht beide ploegen binnen het half uur op gelijke hoogte. De ploeg van Ferenc Wolf (foto) kende in de laatste 5 minuten voor rust een geweldige fase. Via fraaie doelpunten van Marc Comans, Ivory Willemsen en Jeffrey Klein liep de thuisclub uit naar een 4-1 ruststand.
Na de hervatting was de doelpuntenhonger van Elsweide nog niet gestild. De jarige Robert-Jan Damen zorgde voor 5-1, waarna de thuisclub het kunststukje van voor de pauze, 3 doelpunten in 5 minuten, herhaalde. In de 72ste, 73ste en 74ste minuut scoorden achtereenvolgens Damen, Willemsen en Jurgen Stolk: 8-1.
Elsweide had met groot gemak de dubbele cijfers kunnen halen, maar in de slotfase voerde de thuisclub de combinaties veel te ver door. 
Het laatste woord was weer voor Alverna. Doelman Alex Peters van Elsweide was kansloos toen een aanvaller van de gasten vrije doortocht kreeg: 8-2.
Scheidsrechter Niels Raaben uit Enschede behoorde zaterdag tot de uitblinkers en leidde de wedstrijd vlekkeloos.

De zege zorgde voor de nodige opluchting bij Elsweide. “We hadden deze overwinning nodig”, bekende de jarige Robert-Jan Damen. “Wij zijn in bijna alle wedstrijden gelijkwaardig aan de tegenstander geweest. Alleen tegen Lunteren zijn we weggespeeld. Maar je moet natuurlijk wel een keer punten gaan pakken.”
Dat lukte tegen Alverna, dat na de drie doelpunten vlak voor rust al een geslagen ploeg was. Damen: “We wisten dat ze veel goals tegen kregen en nu is wel gebleken dat dit de zwakke broeder in deze competitie is. We hebben zelf even moeten wennen in deze klasse. Hier wordt een fout toch weer wat sneller afgestraft.”
De tweevoudig doelpuntenmaker had zijn ploeggenoten vooraf getrakteerd op tompoezen. “Dat ga ik volgende week denk ik weer doen als we tegen ESA, mijn oude cluppie, spelen. Het heeft geholpen.”

Andere uitslagen in 3A
De Treffers – ESA                   4-0
Uni VV – Lienden                    2-1
Excelsior Z – SDS’55              afg
SKV – Lunteren                        afg


Een typerend beeld van de wedstrijd: veel spelers in het strafschopgebied van Alverna (witte brooek).