Elsweide-coach Köprülü: ‘Ramadan geen excuus’

11 april 2024 | Van onze AS-redactie

Wisselende prestaties van Elsweide, dat dit seizoen voor het eerst acteert in de vierde klasse E. Aan de andere kant kan het team van de jonge trainer Harun Köprülü toch ook weer trots zijn op dit debuutjaar: voorlopig staat de Arnhemse ploeg op een mooie plaats zevende plaats met 27 punten uit 18 wedstrijden.

Maar daar kan zo maar weer verandering in komen in deze klasse, die vooral opvalt door het verschil in aantal gespeelde wedstrijden. Köprülü: “Ja, dat klopt. Twee wedstrijden verliezen en je bent in degradatiegevaar, win je twee wedstrijden, dan kan je zomaar vierde of vijfde komen te staan.”

Elsweide heeft bijvoorbeeld tot nu toe 18 wedstrijden gespeeld, terwijl de nummer 6 Veluwezoom en nummer 8 WWNA er al 20 op hebben zitten.

Maar Elsweide trekt bij. Zo spelen zij deze donderdag hun inhaalwedstrijd tegen Turkse Kracht uit Deventer. De oorspronkelijke wedstrijd werd namelijk op 4 februari in de tweede helft gestaakt wegens ongeregeldheden. Coach Köprülü werd zelfs wegens een aanval van hyperventilatie afgevoerd naar het ziekenhuis. De KNVB heeft vervolgens besloten dat de wedstrijd uitgespeeld moet worden, hetgeen betekent dat Elsweide donderdagavond voor de resterende 11 minuten afreist naar Deventer. De wedstrijd wordt zonder publiek gespeeld, maar Elsweide start wel met een 1-2 voorsprong. Turkse Kracht staat met 25 punten uit 18 wedstrijden drie plaatsen onder Elsweide, maar mochten zij winnen, dan nemen zij zomaar de zevende plaats van de Arnhemmers over.

Zondag 14 april moeten de mannen van Köprülü opnieuw aan de bak in de thuiswedstrijd tegen SV CCW’16 uit Wilp (Sportpark Elsweide, 14.00 uur). CCW’16 staat elfde en moet uitkijken om niet in de nacompetitie verzeild te raken, dus zullen zij alles op alles zetten voor de winst.
Hoe kijkt Harun Köprülü (foto), in het dagelijks leven sportdocent in o.a. het speciaal onderwijs, eigenlijk tegen de huidige resultaten van zijn team aan? Köprülü: “Eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht. Vooral omdat we echt goed kunnen voetballen. Ik durf te zeggen dat wij voetballend één van de betere teams zijn en niet onder doen voor Diepenveen of Sallandia, de huidige nummers één en twee. Tegen Sallandia speelden we 0-0 gelijk, net als tegen Diepenveen. We pakken punten tegen de bovenste teams, maar verliezen ook zo maar weer of spelen gelijk tegen lagere teams. Het punt is onze fysiek, dáár leveren we op in, dat komen we te kort.”

Waar Elsweide gaat eindigen dit seizoen? Köprülü: “We moeten bij de eerste vijf kunnen eindigen en wellicht dat we nog een periode kunnen pakken. We blijven in ieder geval in de vierde klasse”, aldus de gedreven coach op de avond dat de Ramadan eindigt. Of zijn spelers het in de vastenmaand zwaarder hebben gehad dan niet-vastende tegenstanders? “Dat valt wel mee. Ja, afgelopen zondag was het ook nog eens keer erg warm. Werd het 0-0 tegen hekkensluiter Voorst. Maar we speelden gewoon slecht, de Ramadan was daarvoor geen enkel excuus. En dat vonden mijn spelers ook.”

Tekst: Wim Ludeke