Elsweide bijna veilig na gelijkspel

9 april 2011 | Van onze AS-redactie

Elsweide heeft zaterdag een belangrijke stap gezet op weg naar klassebehoud. De Arnhemse ploeg behaalde in 3A bij SDS ’55 een knap gelijkspel (3-3) en vergrootte daarmee de voorsprong op nummer laatst Alverna tot 4 punten.

Grote man bij Elsweide was zaterdag Bjorn Comans. De aanvaller, vorig seizoen nog keeper, mocht het door personele problemen in de aanval proberen en scoorde meteen 2 keer. Hij bracht de 0-1 op zijn naam en na de Wekeromse gelijkmaker ramde Comans de bal van 25 meter in de kruising: 1-2.
Nadat SDS’55 een strafschop had gemist, kwam de thuisclub na rust toch op 2-2. Doelman Alex Peters ging daarbij niet geheel vrijuit, maar de keeper maakte zijn foutje daarna goed door de bal driemaal uit de hoek te ranselen.
Robert-Jan Damen bezorgde Elsweide opnieuw een voorsprong (2-3), waarna Patrick Groeneveld en Richard Schultz vrij voor de SDS-keeper verzuimden het duel te beslissen. Vlak voor tijd kreeg Elsweide daarvoor de rekening gepresenteerd: 3-3.
“Het was één van onze beste wedstrijden van het seizoen”, zei Robert-Jan Damen, aanvaller van Elsweide na afloop. “We hebben met zijn allen keihard gewerkt en het belangrijkste is, dat we nu bijna veilig zijn.”
Elsweide heeft nu een voorsprong van 4 punten op Alverna, dat nog maar 2 duels voor de boeg heeft. Elsweide, dat nog 3 keer in actie komt, moet nog op bezoek bij Alverna. Alleen de nummer laatst in 3A degradeert.