‘Eldense Draai’ met skeelerwedstrijd

17 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Een skeeler ploegenachtervolging is zondag onderdeel van de ‘Eldense Draai’. De wedstrijd in Elden begint om 14.00 uur en de rijders leggen 10 ronden van 1800 meter af.

De skeelerploegen bestaan uit minimaal 2 en maximaal 6 rijders. Inmiddels hebben zich 7 ploegen ingeschreven, maar medeorganisator Maarten Heins hoopt op meer teams. “Maar ook het weer zal daarbij een belangrijke rol spelen. De regen kan rijders weerhouden deel te nemen, omdat je dan na de race meteen de lagers uit de skeelers moet halen om ze schoon te maken”, legt Heins uit. “Bij droog weer is dat niet nodig. Maar komt er water in de lagers, dan gaat dat dienst doen als smeermiddel. Dat geeft geen problemen zolang alles draait. Daarna wordt het anders.”
Vorig jaar verschenen 30 skeeleraars aan de start. De verwachting is dat dat aantal zondag niet wordt gehaald. In ieder geval verschijnen 2 teams van het Heins Schaatsshop-skeelerteam aan de start.
Zowel recreanten als wedstrijdrijders kunnen zich inschrijven. Het dragen van een helm is verplicht. Kleed- en douchegelegenheid zijn aanwezig.
Het evenement in Elden begint zondag om 11.00 uur. De wielrenners in de sportklasse gaan dan van start voor hun 50 kilometer. Daarna zijn de nieuwelingen (15 en 16 jaar) aan de beurt. Zij rijden 40 kilometer.
Na de skeelerwedstrijd (start 14.00 uur) begint om 15.00 uur de wedstrijd voor de amateurs. De wielrenners leggen 80 kilometer af. Aansluitend is de prijsuitreiking.

 
Beeld van de ploegenachtervolging van vorig jaar.