Eldenia ziet Duitser over het hoofd

8 november 2010 | Van onze AS-redactie

Roy van der Hoek beleefde een merkwaardige zondag. De trainer van Eldenia zag zijn ploeg uitstekend voetballen in de uitwedstrijd bij DVOL, maar een onbekende invaller bij de thuisclub velde in de slotfase met 2 goals het vonnis: 3-1.

“We hadden gehoopt een mooie stap te zetten na de overwinning van vorige week op VDZ. Ook al wisten we vooraf dat we het bij DVOL zwaar zouden krijgen”, vertelde Vander Hoek.
De wedstrijd in de vierde klasse F verliep in de eerste helft vrijwel identiek aan het duel van vorige week tegen VDZ. Van der Hoek: “We kwamen al binnen 4 minuten met 1-0 achter en hebben de gehele eerste helft gejaagd op de gelijkmaker. En die viel net als vorige week vlak voor rust. Vincent Saenen promoveerde een verre ingooi van Kevin Peters tot een doelpunt.”
DVOL en Eldenia waren aan elkaar gewaagd, al was het positiespel van Eldenia wat beter en kregen de gasten ook wat meer mogelijkheden. Die bleven onbenut en in de slotfase sloeg DVOL genadeloos toe via een tot zondag onbekende invaller. “Tien miniuten voor tijd kwam bij DVOL een Duitser in de ploeg, Tobias Scholtz. Een jongen die in Nijmegen studeert en vorige week ineens bij DVOL was aan komen waaien. Hij maakte de 2-1 en de 3-1”, aldus ver Hoek, die vond dat een gelijkspel de krachtsverhoudingen wat beter hadden weergegeven.
Eldenia verzuimde zo te profiteren van de misstap van koploper ONA’53 bij HAVO (3-0). De ploeg van trainer Roy van der Hoek staat nu vierde en blijft op 5 punten van de lijstaanvoerder uit Wageningen.