Eldenia wint topper bij VDZ: 3-4

10 april 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia is in 4F opgeklommen naar de tweede plek. De ploeg van trainer Roy van der Hoek won met 4-3 bij VDZ en kwam zo weer een stapje dichter bij een plek in de nacompetitie. Op de foto glipt Tim Awater van VDZ langs zijn tegenstander.

Eldenia had in de eerste helft het beste van het spel. Vincent Saenen zette de gasten na een prima actie van Kevin Peters op 0-1. De gasten waren nog aan het feesten toen Frank Westen de gelijkmaker produceerde: 1-1. Eldenia was na deze tegenslag echter niet van slag. Marvin Duurtsema zag de bal halverwege de eerste helft uit zijn indraaiende vrije trap in het doel verdwijnen: 1-2.
Na de hervatting drong VDZ aan en de thuisploeg kwam door een doelpunt van Tim Awater op gelijke hoogte: 2-2.  Doelman Tom Witjes, die niet zijn gelukkigste dag in zijn loopbaan kende, moest kort daarop de bal voor de derde keer uit het net halen. Marvin Duurtsema punterde de bal tegen de lat, maar via de rug van Witjes lag de bal een tel later toch in het doel: 2-3.
VDZ kwam ook voor een derde keer langszij. Niels Emeis ontsnapte aan de aandacht van de Eldenia-defensie en uit zijn voorzet kopte invaller Tom Rudolphie de bal bij de tweede paal in het doel: 3-3. Jorn Leistra besliste de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Eldenia. Vijf minuten voor tijd dribbelde hij het strafschopgebied in en krulde de bal in de hoek: 3-4.
Trainer Roy van der Hoek noemde de zege van Eldenia verdiend. “De eerste helft was voor ons en toen hebben we VDZ in de wedstrijd gelaten”, doelde de trainer van Eldenia op kansen voor Vincent Saenen en Marvin Duurtsema. “De tweede helft had VDZ wat meer initiatief, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat mijn spelers het erbij zouden laten zitten.”
Eldenia staat door de zege op VDZ weer op de tweede plaats. De Eldense ploeg nam die positie over van DVOL dat op eigen veld met 3-2 verloor van koploper ONA ’53. Met nog 3 duels voor de boeg bedraagt de achterstand van Eldenia op ONA ’53 7 punten.
VDZ is als winnaar van de tweede periodetitel al verzekerd van een plaats in de nacompetitie.

Uitslagen 4F
VDZ – Eldenia             3-4
VVO – SC Oranje        5-1
Driel – Elistha             2-0
HAVO – Arnhemia     2-0
DVOL – ONA ’53        2-3
AZ 2000 – SDOO       2-4


Sander van der Drift van VDZ (rechts) wordt op de huid gezeten door een speler van Eldenia. (Foto: Irene Gudden)