Eldenia verrast door Arnhemia: 1-3

27 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia heeft zichzelf in de vierde klasse F geen goede dienst bewezen door de stadsderby tegen Arnhemia te verliezen. De thuisploeg ging verrassend met 1-3 onderuit. 

Arnhemia was gedurende de hele wedstrijd agressiever dan Eldenia en troefde daar de Eldenaren op af. Arnhemia werd na een half uur spelen in het zadel geholpen door een matig leidende scheidsrechter. Waar iedereen duidelijk zag dat de bal na een redding van Tim Schoofs ruim voor de doellijn stuiterde, promoveerde de leidsman hem tot doelpunt. Eldenia was toen het spoor helemaal bijster en legde Arnhemia geen strobreed in de weg om nog voor de rust uit te lopen naar 0-3. De doelpunten werden gemaakt door Frank Lentjes en Fatih Alkan (2).
In de tweede helft probeerde Eldenia wat meer druk op Arnhemia uit te oefenen, wat slechts ten dele lukt. Tim van de Weerthof scoorde van dichtbij de 1-3, maar echt in de problemen kwam Arnhemia niet meer. Ook niet toen Arnhemia de laatste 10 minuten, na een tweede gele kaart voor Rehan Handaziz, met 10 man verder moest.