Eldenia verplettert mak AZ 2000: 9-0

27 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia heeft zondag in de vierde klasse F weinig te duchten gehad van AZ 2000. De titelkandidaat ondervond nauwelijks tegenstand van de stadgenoot, die zich gewillig naar de slachtbank liet leiden: 9-0.

Eldenia deed wat van een kampioenskandidaat mocht worden verwacht: winnen van AZ 2000. Maar dat het zo gemakkelijk zou gaan, had Eldenia-trainer Roy van der Hoek niet verwacht. “We rekenden op een tegenstander die zich wilde revancheren voor de 9-1 nederlaag van vorige week tegen ONA’53. Maar AZ 2000 bleek een mak schaap, want binnen het kwartier was de wedstrijd al beslist.”
Bryan van Schooten (tweemaal, foto) en Vincent Saenen tilden de stand in 15 minuten voetbal naar 3-0. Eldenia combineerde er lustig op los en sneed steeds als een vlijmscherp mes door de AZ-verdediging. Nog voor de pauze liep Eldenia uit naar 5-0 door een eigen doelpunt van AZ en nogmaals een treffer Bryan van Schooten.
Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Kevin Peters zorgde snel voor 6-0, waarna wederom Vincent Saenen 7-0 en 8-0 liet aantekenen. Het slotakkoord was voor Kevin Peters, die zijn tweede goal maakte.
Eldenia steeg door de zege naar de tweede plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Roy van de Hoek heeft 1 punt achterstand op koploper ONA’53, maar kwam al 18 keer in actie. ONA’53 speelde pas 16 duels.