Eldenia verheugt zich op Driel

20 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie om een plek in de derde klasse. Na de 3-2 zege op eigen veld was Eldenia ook in de return in Nijmegen te sterk voor SCE: 1-2. Eldenia stuit nu op Driel, dat Millingen uitschakelde.

Eldenia kwam bij SCE niet in de problemen. Voor rust lieten Bryan van Schooten en Raymond de Leeuw 2 goede kansen voor Eldenia liggen.
“Het was van onze kant een degelijke wedstrijd”, vertelde Ruben Bouwman, middenvelder van Eldenia, na afloop. “Wij hadden het duel onder controle, ook al moest onze keeper, Tim Schoofs, eenmaal redden toen een aanvaller alleen voor hem verscheen.”
Na een 0-0 ruststand beslisten de bezoekers kort na rust met 2 doelpunten de wedstrijd. Bryan van Schooten en Jorn Leistra scoorden. Uit een corner kwam SCE nog op 1-2. Het was de enige kans voor SCE in de tweede helft.
In de strijd om een finaleplaats speelt Eldenia tegen Driel. Zaterdag is de eerste confrontatie in Driel, 2 dagen later volgt op tweede pinksterdag volgt de return op sportpark Elden.
Ruben Bouwman van Eldenia kijkt uit naar de dubbele krachtmeting met Driel. “Dat zijn beladen duels. Nederlagen liggen bij beide ploegen gevoelig. Ik verheug me op die wedstrijden. In de competitie hebben thuis met 2-0 gewonnen, uit met 2-1 verloren. Het kan dus alle kanten op.”