Eldenia tweede op eigen toernooi

11 juni 2013 | Van onze AS-redactie

Het vrouwenteam van Eldenia is zondag op het eigen Top Girls Toernooi voor speelsters onder 19 jaar als tweede geëindigd. Eldenia verloor na een 0-0 eindstand na strafschoppen van de beloftes van FC Twente.

Daarmee leverde Eldenia een puike prestatie. Bij FC Twente waren ook enkele speelsters van de partij die deel uitmaakten van de hoofdmacht van FC Twente, de huidige Nederlandse kampioen.
Eldenia eindigde in de poule als eerste voor FC Utrecht en plaatste zich dankzij een 1-0 zege in halve eindstrijd op het Duitse SGS Essen voor de finale.
In de categorie onder 16 jaar legde Eldenia in een ijzersterk deelnemersveld van 16 ploegen beslag op de derde plaats. In de poule eindigde de Arnhemse formatie met FC Utrecht op een gedeelde eerste plek, waarna in de kwartfinale met 1-0 werd gewonnen van FC Twente C5M. een knappe prestatie, want dat eerste meisjesteam van FC Twente bij de C-jeugd was dit seizoen kampioen geworden in een tweede klasse in de jongenscompetitie. In de halve finale was de latere winnaar Telstar te sterk, maar in de strijd om de derde plek won Eldenia van SGS Essen.
Eldenia eindigde met haar teams in de categorieën onder 12 en onder 14 jaar als negende.