Eldenia staat weer boven de rode streep, Westervoort doet goede zaken

19 december 2018 | Van onze AS-redactie

Iedereen die Eldenia een warm hart toedraagt, haalde dinsdagavond opgelucht adem. De ploeg van trainer Erwin Koen won in de derde klasse D van het zondagvoetbal de inhaalwedstrijd tegen Germania met 2-1. Na de derde competitiezege van het seizoen staat Eldenia weer boven de rode streep.

Eldenia steeg van de dertiende naar de tiende plaats en heeft met 11 punten uit 10 duels nu Driel (ook 11 uit 10), Roda ’28 (11 uit 11), Beuningse Boys (8 uit 9) en Hatert (3 uit 11) onder zich.  De nummer laatst in 3D degradeert aan het einde van het seizoen rechtstreeks, de nummers twaalf en dertien moeten via de nacompetitie hun plek in de derde klasse veiligstellen.

Eldenia wil echter helemaal niet naar onderen kijken. De ambities van de Eldenaren liggen ergens anders. ‘Het doel was om voor de titel te spelen, want we willen met deze groep heel graag naar de tweede klasse’, zei trainer Erwin Koen (foto) een paar weken terug na de 4-0 zege op Hatert op 25 november. ‘Maar we zitten nu in een degradatiestrijd. Zo reëel moet je zijn’.

Het werd er voor Eldenia niet beter op toen op 2 december de thuiswedstrijd tegen DVOL met 4-1 verloren ging. Een overwinning op Germania was daarom bittere noodzaak.
Na een kwartier leek het voor Eldenia de verkeerde kant op te gaan toen de bezoekers uit Groesbeek met 1-0 de leiding namen. De gastheren kwamen op een belangrijk moment langszij. Kort voor rust maakte Joey Sardjoe de 1-1. halverwege de tweede helft ging de bal op de stip na een handbal in het Groesbeekse strafschopgebied. Ralf van Bussel benutte het buitenkansje en bezorgde zijn ploeg de overwinning: 2-1.

Afgelopen zondag ging in de derde klasse D na de sneeuwval alleen het duel DVOL – Hatert door. De bezoekers zorgden voor een stunt bvan jewelste door na tien nederlagen op rij de eerste drie punten binnen te slepen: 1-2.

In de hoofdklasse A en de derde klasse C werden zondag alle duels afgelast. In de vierde klasse D ging alleen Westervoort – CHRC door. De thuisploeg won met 3-1 door treffers van Joey van Zanten (2) en Yannick Verburgt.
Met 22 punten uit 11 duels staat Westervoort op een vierde plaats. DVV (26 uit 10), Groessen en Jonge Kracht (beide 23 uit 11) bezetten de eerste drie posities.


Spelmoment Westervoort (blauw tenue) – CHRC. (Foto: Nico Kooij)

UITSLAGEN ZONDAGVOETBAL
DERDE KLASSE D
Zondag 16 december
DVOL – Hatert                                  1-2
Dinsdag 18 december
Eldenia – Germania                        2-1

VIERDE KLASSE D
Zondag 16 december
Westervoort – CHRC                       3-1

VIJFDE KLASSE D
Zondag 16 december
Gelders Eiland – Elsweide             3-3