Eldenia slaat na rust toe in derby

16 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia heeft zondag de Arnhemse derby in 4F tegen Arnhemia gewonnen. De koploper kwam in de eerste helft nog wel op achterstand, maar sloeg na rust toe: 3-1. Bryan van Schooten scoorde tweemaal voor Eldenia.

“We hadden het in de eerste helft erg lastig met Arnhemia”, zei Eldenia-trainer barry Heijse na afloop. “Dat was deels de verdienste van Arnhemia, deels onze schuld. We waren slordig in de passing en gaven veel ruimte weg.”
Heijse noemde de 1-0 voorsprong van Arnhemia (doelpunt Mitch Jurriëns) bij rust ’terecht’. Na de hervatting kwam de thuisclub in de 55ste minuut op gelijke hoogte. Vincent Saenen werd vastgehouden en Bryan van Schooten benutte de toegekende strafschop: 1-1. Het leverde voor Roy de Kinkelder van Arnhemia een rode kaart op, waardoor de gasten met 10 man verder moesten.
“We gingen daarna beter voetballen”, zei Heijse. Na een steekpass van Soufiane Aharchi legde Timo van Kerkhof de bal goed breed op Bryan van Schooten, die zijn 2e van de wedstrijd maakte. Bennie Gerrits zorgde na een individuele actie voor 3-1. “We lieten daarna nog veel kansen liggen. Dat is altijd gevaarlijk, want wordt het nog 3-2, dan kan de wedstrijd zo maar een andere wending krijgen.”

Uitslagen Vierde klasse F
Eldenia – Arnhemia              3-1
Angeren – OVC’85               2-3
SDOO – DVOL                       1-4
MASV – Driel                          0-3
HAVO – Elistha                      5-2
RVW – Fortissimo                 1-4