Eldenia schudt concurrent DVOL af

17 april 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia is dicht bij nacompetitievoetbal. De ploeg van trainer Roy vander Hoek won door 2 goals van Bryan van Schooten (op de foto scoort hij 1-0) en Bennie Gerrits met 3-1 van DVOL. In 4F behaalde ONA ’53 zondag de titel.

De gasten uit Lent startten furieus en kregen binnen een minuut een dot van een kans, maar Eldenia-doelman Tim Schoofs redde bekwaam. Eldenia kroop daarna uit zijn schulp en begon beter te voetballen. Dat resulteerde in een aantal goede aanvallen. Jorn Leistra zette na een kwartier prachtig voor en gaf Bryan van Schooten een niet te missen kans: 1-0.
DVOL ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Omdat Eldenia te weinig strijdkracht toonde, wist DVOL uiteindelijk de 1-1 te scoren. Roy van der Hoek, trainer van de Eldenaren, greep in de rust in en bracht Bennie Gerrits voor de onzichtbare Vincent Saenen. Jasper Staring verving Gido Slief. Met deze twee spelers kreeg Eldenia veel meer power en al in de 2e minuut na rust liet Gerrits een grote kans op de 2-1 liggen. Eldenia zette door en in de 60e minuut was het wel raak. Met een keiharde punter van 16 meter wist Gerrits de Lentse doelman te verschalken.
 Jasper Staring leek 10 minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen door de bal hard bij de eerste paal binnen te schieten, maar via de handen van de keeper en de doellat verdween de bal weer in het veld. In de slotfase counterde Eldenia naar de beslissende 3-1. Bryan van Schooten omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel. Het was zijn 23e doelpunt van dit seizoen.
Door de zege op DVOL heeft Eldenia een grote stap gezet richting de nacompetitie. Dit is voor de ploeg uit Elden het hoogst haalbare, want ONA ’53 pakte door een 4-1 zege op HAVO de titel.

Uitslagen 4F
Elistha – VVO                     2-6
AZ 2000 – VDZ                 1-2
SDOO – SC Oranje            8-2
Arnhemia – Driel              5-5
Eldenia – DVOL                 3-1
ONA ’53 – HAVO              4-1