Eldenia met de bus naar De Tubanters

2 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia reist donderdag met de bus naar Enschede voor de bekerwedstrijd tegen De Tubanters 1887. “Ik zie het ook als een groepsuitje, maar we gaan vooral om te winnen”, zegt trainer Roy van der Hoek.

De Tubanters, een derdeklasser, tegen vierdeklasser Eldenia is een duel uit de vierde ronde van de KNVB districtsbeker Oost, waarbij nog 32 clubs in de strijd zijn. “Wij zullen die beker niet winnen, maar dit is voor ons toch wel bijzonder”, blikt trainer Roy van der Hoek van Eldenia vooruit. “Een leuke tegenstander, die je anders nooit tegenkomt. Vandaar dat we ook met de bus gaan. Selectie, bestuur en supporters. Ik zie het ook als een groepsuitje, maar we gaan vooral om te winnen.”
Van der Hoek beschikt over een selectie van 22 man waaruit hij kan putten. “Juist omdat het zo bijzonder is, gaat bijna iedereen mee. Dus ook de jongens die niet spelen.”
Van der Hoek geeft een paar spelers rust. Bovendien kan hij geen beroep doen op Marvin Duurtsema, die kampt met een voetblessure. Van der Hoek: “Ook Kevin Peters en Gido Slief spelen niet. Kevin heeft een tik tegen zijn been gekregen en het is slimmer om hem aan de kant te houden. Gido krijgt ook rust. Hij heeft dit seizoen zo’n beetje alles gespeeld en heeft wat kleine pijntjes.”
Volgens Van der Hoek heeft de competitie voorrang, maar zal Eldenia er alles aan doen om een ronde verder te komen. “In dat geval spelen we uit tegen Sparta Nijkerk en dat zou ook weer een prachtige ervaring zijn.”
De wedstrijd op sportcomplex Diekman Oost  in Enschede begint donderdag om 20.30 uur.