Eldenia mag nog hopen op titel

26 mei 2018 | Van onze AS-redactie

Begin april, na 19 wedstrijden, was het gat met Eendracht ’30 nog 13 punten. Met nog zeven duels voor de boeg had geen sterveling meer gedacht aan een kampioenschap voor Eldenia. Maar zie, na de totale ineenstorting van de ploeg uit Mook, kan Eldenia zondag op de laatste speeldag de titel in de derde klasse D van het zondagvoetbal nog pakken. De achterstand bedraagt slechts een punt.

Eldenia neemt het zondag (27 mei) thuis op tegen Groesbeekse Boys, Eendracht ’30 is gastheer van Driel. Voor die laatste club staat er niets meer op het spel. De vraag is hoeveel energie de spelers van Driel in het duel met de koploper willen stoppen.

Met die vraag moeten de spelers van Eldenia in ieder geval niet bezig zijn. Zelf winnen en hopen op puntenverlies van de concurrent. Meer kan Eldenia nie doen. Aan Groesbeekse Boys zal de ploeg van trainer Erwin Koen (foto) echter nog de handen vol hebben. Want wat is er aan de hand? Groesbeekse Boys is winnaar van de tweede periode en heeft heeft zich dus, net als Eldenia (winnaar derde periode) verzekerd van een plek in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Maar bij verlies tegen Eldenia en winst van Blauw Wit tegen Beuningse Boys duikelt Groesbeekse Boys naar de twaalfde plaats in de eindstand. In dat geval doet Groesbeekse Boys niet mee aan de nacompetitie om promotie, maar aan de play-offs met vierdeklassers om degradatie te voorkomen.

Door dat bizarre scenario staat er zondag in Elden voor beide ploegen dus heel wat op het spel. Eldenia is in topvorm en won de laatste zeven wedstrijden. In tegenstelling tot koploper Eendracht ’30, dat tegen Driel met heel wat minder vertrouwen aan de laatste reguliere competitiewedstrijd zal beginnen. De formatie uit Mook verspeelde 12 punten in de laatste zes duels. Eén overwinning, drie gelijke spelen en twee nederlagen zijn niet de cijfers van een kampioen. Het thuisverlies tegen Eldenia, op 6 mei, deed het meeste pijn. 
Eldenia – Groesbeekse Boys begint zondag om 14.00 uur.

Klik hier voor het voetbalprogramma