Eldenia kruipt door het oog van de naald

17 mei 2016 | Van onze AS-redactie

Eldenia heeft zich in de derde klasse D van het zondagvoetbal op het nippertje gehandhaafd. De Eldense formatie verloor thuis de stadsderby van het al gedegradeerde Arnhemse Boys, maar had alle geluk van de wereld dat ook concurrent SCE op eigen veld met 3-1 onderuit ging tegen DIO ’30.

Eldenia eindigde met 28 punten uit 26 duels op basis van een beter doelsaldo dan SCE op de tiende plaats. De ploeg van trainer Erwin Koen (foto) ontsnapte daarmee maar net aan de nacompetitie. Niettemin heeft Eldenia zich na de winterstop behoorlijk hersteld van de dramatische eerste helft van het seizoen, waarin het slechts 9 punten pakte in 13 wedstrijden.Koen, 4K, Erwin, trainer
In het duel met Arnhemse Boys was de spanning de spelers blijkbaar in de benen geslagen. Zeker na het doelpunt van de bezoekers, gescoord door Stefan Ordelman in de 21e minuut, vocht Eldenia meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Na afloop zorgde de mededeling dat ook SCE had verloren voor grote opluchting.

vdzVDZ won op de laatste speeldag thuis van Trekvogels (5-2), maar dat leidde niet tot feestvreugde. De ploeg van de naar DIO ’30 vertrekkende trainer Stefan Hoogsteder had zijn kansen op de derde periodetitel een week eerder al zo goed als verspeeld door met 2-0 te verliezen bij SCH. Alleen als Beuningse Boys en Union in de slotronde punten hadden gemorst, had VDZ zich nog voor de nacompetitie kunnen plaatsen. Dat gebeurde niet, waardoor de Arnhemse ploeg aan het einde van het seizoen met legen  handen staat.
Met 42 punten uit 26 duels eindigde VDZ als zesde. Gezien het aanwezige potentieel een te lage klassering. Vooral in uitwedstrijden lieten de Arnhemmers het liggen. Op vreemde bodem werden slechts 14 punten gepakt, thuis 28.

arnhemse-boysVoor Arnhemse Boys verliep het seizoen dramatisch. In de winterstop stapte trainer Patrick Baltus in overleg met het bestuur op, omdat hij ‘niet meer de juiste klik had met de spelersgroep’. Davy Hendriks nam de taken van Baltus over, maar ook de interim-trainer kon met een ‘uitgeklede’ selectie het tij niet meer keren. De thuisnederlaag op 14 februari tegen ONA ’53 (0-3) betekende in feite al de nekslag. Arnhemse Boys pakte nog wel een punt bij kampioen Spero (1-1) en won dus de laatste wedstrijd bij Eldenia, maar degradatie was niet meer te voorkomen.

Derde klasse D
Kampioen: Spero.
Nacompetitie om promotie naar tweede klasse: DIO ’30, Beuningse Boys, Union.
Nacompetitie om handhaving/degradatie: SCE, ONA ’53.
Gedegradeerd: Arnhemse Boys, Fortissimo.