Eldenia krijgt iets teveel tegen HAVO

14 november 2010 | Van onze AS-redactie

Eldenia heeft zondag in de hevige regen een nuttige, maar enigszins geflatteerde overwinning behaald. Op het kunstgras van sportpark Elden won de ploeg van Roy van der Hoek in 4F met 2-0 van HAVO.

Voor de pauze had Eldenia weinig verweer tegen het sterke HAVO, dat agressief op de bal verdedigde en de meeste persoonlijke duels won. HAVO creëerde ook een aantal goede mogelijkheden, maar de gasten uit Haalderen hadden het vizier niet op scherp staan. Kort voor rust miste Bryan van Schooten van Eldenia een vrije kopkans.
Na de rust bleek ook Eldenia uit een ander vaatje te kunnen tappen. In de tweede helft gaf de thuisclub HAVO weinig kans. Marvin Duurtsema scoorde na 4 minuten uit een vrije trap 1-0. HAVO was de draad wat kwijt en Eldenia kwam beter in de wedstrijd. Het bleef lang 1-0, totdat de keeper van HAVO blunderde. Hij leek de bal te hebben onderschept, maar na een vreemde actie liet hij de bal in eigen doel rollen.
“Dat was het breekpunt”, zei trainer Roy van der Hoek van Eldenia. “Maar over de hele wedstrijd gezien zou een gelijkspel meer terecht zijn geweest.”