Eldenia komt in slotfase knap terug

24 januari 2016 | Van onze AS-redactie

Eldenia heeft in de derde klasse D prima zaken gedaan. De Eldenaren wonnen met 4-2 van nummer laatst Fortissimo en deden daarmee de voorlaatste plaats over aan Arnhemse Boys, dat thuis met 4-2 verloor van DIO ’30.


Het degradatieduel met Fortissimo leek voor Eldenia in mineur te eindigen, maar in het laatste kwartier voltrok zich een wonder. De ploeg van trainer Erwin Koen keek tegen een 0-2 achterstand aan, maar een wanhoopsknal van Guido Johannes bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd. De verdediger zag zijn uithaal van dertig meter in de kruising verdwijnen: 1-2.
Johannes maakte uit een strafschop kort daarna ook de gelijkmaker (2-2) en daarmee leek een punt op de valreep gered. De doelpunten van Johannes gaven de ploeterende thuisploeg echter vleugels. Jeroen Ramakers (18) werd daarna de held van de middag. De aanvaller knalde in de 90e minuut op schitterende wijze de 3-2 binnen en zorgde ver in blessuretijd al even fraai voor de 4-2 eindstand.

Eldenia passeerde door de zege Arnhemse Boys, dat thuis met 4-2 verloor van DIO ’30. Na de 0-1 van de bezoekers maakte Edwin Simon gelijk (1-1), maar kort voor rust nam DIO ’30 opnieuw de leiding. Kort na de pauze scoorde de Drutense ploeg opnieuw en die tik kwam de formatie van trainer Davy Hendriks niet meer te boven. Na de 1-4 bepaalde routinier Mike Remie de eindstand op 2-4.
Het duel Echteld – VDZ werd afgelast.

Eldenia  heeft nu 12 punten uit 14 wedstrijden en staat daarme elfde. De achterstand op ONA ’53, dat op een veilige tiende plek staat, bedraagt 5 punten. Ook SCE heeft 12 uit 14, maar een minder doelsaldo dan Eldenia. Arnhemse Boys (11 uit 14) en Fortissimo (6 uit 14) staan op directe degradatieplaatsen. 
 
Klik hier voor de uitslagen van het zondagvoetbal.