Eldenia klaar voor topper tegen Driel

2 december 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia draait dit seizoen als een trein. Samen met DVOL voert de Eldense ploeg met 28 punten uit 11 duels de ranglijst in 4F aan. Zondag wacht de zware uitwedstrijd bij Driel. De AS-redactie sprak met Eldenia-trainer Barry Heijse (foto).

Jullie kunnen uit bij Driel een slag slaan.
Barry Heijse: “Er staan 2 krakers op het programma. Behalve onze wedstrijd reken ik daar ook DVOL – Arnhemia toe. Maar het heeft niet zo veel zin vooraf te gaan rekenen. Wij gaan gewoon proberen die wedstrijd te winnen.”

Driel staat op 4 punten en kende na het behalen van de eerste periodetitel een beetje terugval. Heeft je dat verbaasd?
“Je ziet dat wel vaker dat een ploeg die de eerste periodetitel wint, daarna wat minder presteert. Maar als je een prijs kunt pakken, moet je het doen. Aan de andere kant wil iedereen na een periodetitel van je winnen en is er meer weerstand. Maar Driel zal het voetballen niet ineens verleerd zijn. Wij verwachten een zeer gemotiveerde en sterke tegenstander.”

Hoe gaat het met jullie zelf. Zijn jullie verder dan vorig jaar?
“Ik heb daar met enkele spelers over gesproken. Wij hebben vooral een stap gezet in de mentale weerbaarheid. We hebben leren knokken. Ook als het niet zo loopt als we graag zouden willen, zijn we in staat om de punten te pakken. Daar zit onze winst.”

Wie gaan de race om de titel volhouden?
“Wij in ieder geval. Maar DVOL doet het ook goed. Ik vind Fortissimo en Arnhemia ook geen misselijke ploeg. Het zit ‘m ook in de klasse waarin je speelt. Met 28 punten zouden we in 4D al los hebben gestaan.”

Hebben jullie zondag de beschikking over een fitte groep?
”We zijn compleet. We hebben geen blessure en geen schorsingen. We hebben een selectie van 20 spelers, dus moeten we er elke week wel een paar teleurstellen.”

Dat geeft geen problemen?
“Tot nu toe niet, maar ik praat veel met mijn spelers. We hebben wel een vaste basis, maar als de vorm er even niet is, kan er ook een ander spelen.”

De breedte van de selectie kan doorslaggevend zijn.
“Het blijft altijd de vraag hoe je uit de winterstop komt, maar het klopt dat wij een brede selectie hebben. Wij zijn niet meteen minder als er een paar jongens geblesseerd of geschorst zijn. Dat kan zich op het einde van een seizoen uitbetalen.”