Eldenia is opnieuw de pineut

3 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia heeft het weer niet gered. De ploeg van trainer Barry Heijse verloor in de finale van de nacompetitie om een plaats in de derde klasse na strafschoppen van Overasseltse Boys. Na 120 minuten was de stand op het terrein van Achilles’29 in Groesbeek 1-1. 

De nacompetitie. Voor Eldenia wordt het langzaam maar zeker een obsessie. Voor de vierde keer in de laatste 5 seizoen miste Eldenia in de nacompetitie de zo gewenste promotie. Na de degradatie uit de derde klasse in het seizoen 2003/2004 werd Eldenia in de afgelopen 9 jaar viermaal derde en twee keer tweede.
Kortom, Eldenia was toe aan promotie en verdiende dat ook. Maar Overasseltse Boys, duidelijk de mindere van Eldenia, gooide zondag in Groesbeek roet in het eten. “Op het eerste kwartier na hebben we de wedstrijd verder onder controle gehad”, vertelde Eldenia-speler Falko Wouters. “We hebben mischien geen hele grote, maar wel de beste kansen gehad. Heel zuur dat we het weer niet hebben gehaald.”
Overasseltse Boys, de nummer 10 van de derde klasse D, kwam na een kwartier voor de eerste keer in het Eldense strafschopgebied en scoorde meteen. Nog voor de pauze maakte Eldenia via Vincent Saenen gelijk: 1-1. In de stand kwam daarna, ook na verlenging, geen verandering meer.
Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Joey Sardjoe miste voor Eldenia de derde, Falko Wouters de vijfde. Het betekende voor de ploeg van trainer Barry Heijse het einde.
“We hebben er keihard voor gewerkt. Die penalty’s zijn een loterij, maar dit is een enorme teleurstelling”, zei Falko Wouters.
Bij Eldenia ontbrak de geschorste Bryan van Schooten. “Als spits hebben we hem gemist. Hij voegt toch wat toe. Hij is altijd scherp voor de goal”, zei Wouters.
Over de gevolgen van de gemiste promotie kon Wouters niets zeggen. “Ik heb geen idee. Laten we eerst allemaal maar eens een nachtje gaan slapen.”