Eldenia in slotfase naast RKHVV ‘2’

7 november 2012 | Van onze AS-redactie

De voetbalsters van Eldenia verspeelden zondag in de tweede klasse H kostbare punten. In de thuiswedstrijd tegen RKHVV 2 kwam de ploeg van trainer Maarten de Vries niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

Eldenia maakte in de tweede helft een voor rust opgelopen 0-2 achterstand nog goed. Toch had trainer Maarten de Vries na afloop enigszins de smoor in. Niet vanwege zijn eigen team, maar door de handelwijze van RKHVV. “Door blessures en ziektes speelde RKHVV grotendeels met hun eerste elftal. Volgens hun eigen opgaaf stonden er zes speelsters in het veld die een dag eerder in de topklasse nog gelijk hadden gespeeld tegen Buitenveldert. Dat is toch een vorm van competitievervalsing”, oordeelde De Vries.
Eldenia was volgens De Vries desondanks de bovenliggende partij in de eerste helft. De thuisploeg liet uitstekend veldspel zien en het duel speelde zich voor een groot deel af op de helft van RKHVV. “Maar hun spits scoorde voor rust twee keer”, vertelde De Vries, waardoor Eldenia na de pauze aan een inhaalrace moest beginnen.
Na rust werd  RKHVV ‘2’ verder teruggedrongen. Vieve Wenting bracht de spanning terug. Zij kopte raak na een uitstekende vrije trap van Femke Awater: 1-2. Eldenia ging vervolgens vol op jacht naar de gelijkmaker en die viel vijf minuten voor tijd. Ditmaal was het Anoek Alon raak kopte en Eldenia een verdiend punt bezorgde.
De achterstand op koploper Woezik liep door het gelijkspel echter op. Woezik heeft 25 punten uit 9 duels, Eldenia volgt met 18 uit 8.


Vieve Wenting brengt met een kopbal de achterstand terug tot 1-2. (Foto: Eric Beatse)


Anouk Alon van Eldenia zorgt vijf minuten voor de gelijkmaker: 2-2. (Foto: Eric Beatse)