Eldenia heeft titel voor het grijpen

24 maart 2014 | Van onze AS-redactie

De vrouwen van Eldenia hebben het kampioenschap in de eerste klasse C na de 2-1 op Fortuna Wormerveer 2 voor het grijpen. Zondag kan de ploeg van trainer Maarten de Vries thuis tegen Westlandia de titel binnenhalen.

Eldenia speelde afgelopen zondag een moeizame wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. De Eldense ploeg begon goed en creëerde ook voldoende kansen, maar pas in de 40e minuut was het raak. Voorstopper Kyra Maetzdorff (foto) snelde naar voren en haalde met links van zeker 25 meter uit: 1-0. Kort voor de pauze verdubbelde Lieke Hendriks de voorsprong voor de thuisploeg: 2-0.
Daarmee leek het duel beslist, maar Eldenia begon niet goed aan de tweede helft. Fortuna Wormeer kreeg al snel twee kansen en het was aan keepster Manon Bosch te danken dat de gasten niet dichterbij kwamen. In de 70e minuut was het echter toch raak. Eldenia leed knullig balverlies in de achterhoede en de spits van Fortuna was er als de kippen bij om van dit buitenkansje te profiteren. “Daarna sloeg de paniek toe en het werd een open wedstrijd met kansjes over en weer”, vertelde trainer Maarten de Vries na afloop. “Maar het bleef gelukkig bij 2-1 en de overwinning was ook verdiend.”
Bij winst in de thuiswedstrijd tegen Westlandia, zondag 30 maart om 12.00 uur op sportpark Elden, is Eldenia onbereikbaar geworden voor achtervolger RKDEO. Pakt Eldenia de titel, dan betekent dat de derde promotie op rij en komt de Eldense ploeg volgend seizoen uit in de hoofdklasse.