Eldenia handhaaft zich aan de kop

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia heeft thuis een redelijk gemakkelijke overwinning geboekt tegen RVW: 6-0. Bij rust stond de ploeg van trainer Barry Heijse nog maar op 1-0. Eldenia en DVOL voeren samen de ranglijst in vierde klasse F aan.

In de eerste helft speelde Eldenia, zonder de geschorste topscorer Bryan van Schooten, in een te laag tempo. Als Eldenia een keer aanzette, kon RVW het tempo niet volgen. Vincent Saenen kreeg namens Eldenia 2 goede kansen, maar de afwerking liet te wensen over. Het bleef in de eerste helft daarom bij 1 treffer. Die viel in de 20e minuut. Marvin Duurtsema knalde de bal via de onderkant van de lat onderkant lat prachtig binnen na een goede voorzet van Bennie Gerrits: 1-0.
de tweede helft gaf een ander Eldenia te zien. Het tempo ging omhoog en RVW kwam niet meer van eigen helft af. Eldenia liep uit naar 6-0 door Falko Wouters (2, foto), Timo van Kerkhof,  Jorn Leistra en een eigen doelpunt van RVW. Bij het eigen doelpunt van RVW dacht Paul van Zeist dat hij gescoord had, maar het doelpunt werd toegekend aan een RVW speler.
Eldenia en DVOL, dat uit met 2-1 won bij Driel, voeren de ranglijst in 4F aan met 28 punten uit 11 duels. Driel en OVC’85 hebben 24 uit 11. 

Uitslagen Vierde klasse F
Elistha – Arnhemia         0-6
Eldenia – RVW                  6-0
HAVO – OVC’85              1-2
Driel – DVOL                    1-2
MASV – Fortissimo         1-5
SDOO – Angeren            gestaakt