Eldenia halve finalist, maar succes in Arnhem Cup kan seizoen niet goedmaken

3 mei 2019 | Van onze AS-redactie

Eldenia heeft zich na SML als tweede ploeg geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De formatie van trainer Erwin Koen versloeg donderdagavond Arnhemia met 6-2. In de halve eindstrijd treft Eldenia de winnaar van het duel VDZ – Jonge Kracht.

Eldenia nam op sportpark Over het Lange Water, de thuishaven van Eendracht, in het eerste kwartier al een 2-0 voorsprong. “We dachten toen: dit is het wel, maar werden daarna al snel verrast door een standaardsituatie”, zei Erwin Koen, trainer van Eldenia. “En voor we het wisten lag ook de 2-2 erin.”

Na die gelijkmaker zette Eldenia weer een tandje bij en kort voor de pauze van het door Marco ten Broek geleide duel kwam Eldenia door Louan Aarts, die ook de openingstreffer voor zijn rekening had genomen, weer op voorsprong: 3-2. Na de pauze drukte de Eldense derdeklasser het krachtsverschil met Arnhemia, dat uitkomt in de vierde klasse, uit in nog drie treffers: 6-2.

“Dat krachtsverschil was er, op twee momenten na, ook in de eerste helft. Maar het was voor ons in de defensie even wennen”, doelde Koen op de basisplaatsen voor de twee A-junioren Jarno Kramer en Justin Croes. “Het zag er bij de twee goals van Arnhemia niet goed uit. Maar als je jong bent, mag je fouten maken.”
Een kwartier voor tijd maakte ook B-junior Corné Bosman nog zijn opwachting bij Eldenia. Het was zijn debuut in de hoofdmacht.

Erwin Koen

Eldenia won het toernooi om de Arnhem Cup, dit jaar voor de vijftigste keer, nog nooit. Sterker, de Eldense ploeg stond zelfs nog nooit in de finale. Het winnen van de Arnhem Cup zou het seizoen van Eldenia volgens Koen niet goed kunnen maken. “De Arnhem Cup staat los van de competitie en in de competitie hebben we het onszelf heel lastig gemaakt. We zijn zelfs nog niet veilig.”
Koen noemt blessures één van de oorzaken voor het qua resultaat matige seizoen. “Er waren steeds spelers geblesseerd en daarnaast scoren we moeilijk. Ik vind ons veldspel zelfs beter dan vorig seizoen, maar het gaat om doelpunten maken. We maken het mee, tachtig procent balbezit en dan komt er een tegenstoot en je staat met 1-0 achter. Ik zat naar Barcelona – Liverpool te kijken. Ik heb mijn assistent toen geappt. ‘Liverpool is precies Eldenia. Heersen op het veld en toch met 3-0 op achterstand staan’.”

Koen weigert niettemin iets aan de spelopvatting van zijn ploeg te veranderen. “In onze competitie zijn maar drie, vier ploegen die willen voetballen. De rest graaft zich in. Maar wij wijken niet af van onze visie. Het gaat ook om plezier in het spel. Dan maar een keer verliezen.Eldenia – Arnhemia 6-2 (3-2). Louan Aarts 1-0, Falko Wouters 2-0, Huseyein Okal 2-1, Chihat Ozcelik 2-2, Louan Aarts 3-2, Ricky Görtz 4-2 (strafschop), Pim Cornelissen 5-2, Jeroen Ramakers 6-2.

ARNHEM CUP
Kwartfinales
Uitslagen
Donderdag 25 april: AVW ’66 – SML 3-3 (SML wns)
Donderdag 2 mei: Eldenia – Arnhemia 6-2
Programma
Dinsdag 7 mei: RKHVV – Rheden (20.00 uur)
Donderdag 9 mei: VDZ – Jonge Kracht (20.00 uur)
* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.