Eldenia haalt uit tegen Elistha: 5-0

2 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Eldenia heeft zondag in de vierde klasse F een gemakkelijke overwinning geboekt op Elistha: 5-0. Bij rust was leidde de thuisclub al met 4-0. Spits Bryan van Schooten (foto) scoorde 3 keer. Eldenia heeft na 5 wedstrijden nog de maximale score van 15 punten.

Eldenia begon voortvarend, want al in de tweede minuut lag de bal in het net. De voorzet kwam van Tim van de Weerthof, waarna Vincent Saenen de bal teruglegde op Bryan van Schooten, die beheerst afrondde: 1-0.
binnen 10 minuten was het opnieuw raak. Bryan van Schooten profiteerde van een te korte terugspeelbal: 2-0. Eldenia stoomde door en in de 20e minuut kopte Tim van de Weerthof raak na een vrije trap van Jorn Leistra: 3-0. Vlak voor rust werd het nog 4-0 door een kopbal van Guido Johannes.
Na rust schakelde Eldenia een tandje terug, het tempo werd lager en de passing bij Eldenia onzuiver. Toch creëerde Eldenia nog mogelijkheden. Uiteindelijk werd het nog 5-0 door Bryan van Schooten. Hij scoorde zijn derde treffer na een voorzet van Bennie Gerrits.
Eldenia gaat in 4F met 15 uit 5 aan de leiding met de imponerende doelcijfers van 21-1.