Eldenia gaat voor de hoofdprijs

13 mei 2014 | Van onze AS-redactie

Trainer Barry Heijse van Eldenia staat dinsdagavond met zijn ploeg in de eerste kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup tegenover hoofdklasser De Bataven. “Het is de laatste kans op een prijs. We gaan volle bak”, aldus Heijse.

 

Op het terrein van het Arnhemse Eendracht is De Bataven dinsdagavond de favoriet. Dat beseft ook Heijse. “Daarom wordt het voor ons ook een lastige wedstrijd. Maar we leggen ons niet bij voorbaat neer bij een nederlaag. In de Arnhem Cup kunnen we het seizoen nog wat glans geven.”
Heijse is zeker niet ontevreden over de prestaties van Eldenia in het eerste jaar in de derde klasse. “Maar toen we een paar weken terug thuis ongelukkig verloren van Orion, was onze laatste kans op de derde periodetitel verkeken. Dan ontstaat het gevoel, dat we nergens meer om spelen en gaat het seizoen een beetje als een nachtkaars uit.”
Eldenia pakte in de laatste vier duels slecht één punt, maar eindigde als nieuwkomer in de derde klasse D toch nog op een keurige zesde plaats. “Maar als je na drie jaar bij een club vertrekt, wil je graag een passend einde. Helaas is dat zondag tegen Beuningse Boys niet gelukt, maar we hebben nog een mooi toetje”, doelt de naar Jonge Kracht vertrekkende trainer over het duel met De Bataven.
Tegen De Bataven zal Eldenia zich niet ingraven. Heijse: We spelen ons eigen spel, dat doen we al het hele seizoen. We passen ons niet aan. Dat heeft niets met arrogantie te maken, want dat hoort ook niet bij mij, maar we hebben er ook de spelers niet voor die alleen maar af kunnen wachten. Aan de andere kant wordt het ook geen open huis.”

Trainer Arnold Brehler van De Bataven neemt de confrontatie met Eldenia heel serieus. “Eldenia speelt dan een paar klassen lager, maar we zullen die ploeg zeker niet onderschatten. Het zijn toch altijd aparte wedstrijden. Als wij denken dat we dit wel even zullen doen, dan komen we van een koude kermis thuis.”
Brehler gaat ook geen spelers sparen voor de bekerfinale van de KNVB district oost, komende zaterdag. Daarin speelt De Bataven in Vriezenveen tegen de zaterdagse eersteklasser DOS ’37. Brehler: “We vinden beide wedstrijden even belangrijk. We starten tegen Eldenia in principe met onze basis. Het is een goede generale voor de bekerfinale.”

Eldenia – De Bataven begint dinsdagavond (13 mei) op het terrein van Eendracht aan de Doorwerthlaan in Arnhem om 20.15 uur.

Programma Arnhem Cup
Kwartfinales

Dinsdag 13 mei, 20.15 uur: Eldenia – De Bataven (1)
Donderdag 15 mei, 20.00 uur: De Paasberg – Spero (2)
Dinsdag 20 mei, 20.00 uur: Bemmel – AVW ’66 (3)
Dinsdag 27 mei, 20.00 uur: Babberich – RKHVV (4)

Halve finales
Dinsdag 3 juni, 20.00 uur: winnaar (2) – winnaar (3)
Donderdag 5 juni, 20.00 uur: winnaar (1) – winnaar (4)

Finale
Zaterdag 14 juni, 19.30 uur