Eldenia gaat niet voor een bijrol

4 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

Eldenia is na tien jaar weer terug in de derde klasse en is als nieuwkomer nog ongeslagen. Drie gelijke spelen en maar één zege zorgen toch voor gemengde gevoelens bij de Eldense ploeg. De AS-redactie sprak in de aanloop naar de stadsderby tegen VDZ met trainer Barry Heijse (foto, links).

Eldenia is nog ongeslagen, maar toch slechts zes punten uit de eerste vier wedstrijden.
Barry Heijse: “Ik ben deels tevreden. We hadden een paar punten meer moeten hebben. Met de gelijke spelen tegen ONA ’53 en Groesbeekse Boys kon ik wel leven, maar uit bij Echteld hadden we de punten mee moeten nemen. Toen gaven we in het laatste kwartier nog een 4-1 voorsprong uit handen. Dat had nooit mogen gebeuren, maar je ziet dat in een klasse hoger fouten eerder worden afgestraft.”

Wat kan Eldenia dit seizoen?
“De doelstelling is het linker rijtje, dus een plek bij de eerste zeven. Blijf je vrij van blessures en schorsingen, dan zit er misschien wel een periodetitel in. We zijn in ieder geval niet in die derde klasse gekomen om ons op de laatste speeldag veilig te spelen. We willen goed meedoen.”

Bij Eldenia zijn enkele spelers vertrokken en wat oudgedienden teruggekeerd. Hoe is het inpassen van die spelers verlopen?
“Goed, maar dat kost wat tijd. Dat zie je ook terug in de wedstrijden die we gelijkspeelden. Sander Veldt vervangt de naar Presikhaaf vertrokken Tim Schoofs in het doel. Tom Verhaar, Marvin Duurtsema (foto, onder), Vincent Saenen, Tim Awater en Tom Delgrosso zijn erbij gekomen. Die 0-3 zege bij SCP heeft ons goed gedaan. We snakten naar die eerste overwinning.”

Eldenia is in het gelijk gesteld in de zaak rond Tom Verhaar, die van arbiter Johan van Dijk uit Ede niet mee mocht spelen tegen Groesbeekse Boys, omdat hij zijn trouwring niet af kon krijgen. Gaan jullie nog een verzoek richten aan de KNVB om de wedstrijd over te spelen?
“Dat was bizar. Zo’n scheidsrechter pakt daarmee wel onze ploeg. De KNVB bepaalt de regels. Die liggen vast. Daar moet een scheidsrechter niet zelf eigen regels aan toevoegen. Wij hebben gelijk gekregen, maar doen er verder niets mee.”

Zondag staat in Elden de derby tegen VDZ op het programma. Wat verwacht je er van?
“Dat kan alle kanten op. VDZ is de competitie stroef gestart, maar dat kan in een derby zo maar omdraaien. We zullen vol aan de bak moeten om de punten te pakken. Wij moeten doen waar we goed in zijn. Ons eigen spel spelen. Dan heb ik er alle vertrouwen in.”

Klik hier voor het volledige voetbalprogramma