Eldenia A1 toont veel veerkracht

11 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Met 4 punten uit 2 wedstrijden kent Eldenia A1 een prima start in de Hoofdklasse M. De ploeg van trainer Paul Lentjes won zaterdag op het eigen sportpark in Elden met 3-2 van Warnsveldse Boys.

HOOFDKLASSE M
Eldenia A1 – Warnsveldse Boys A1 3-2 (1-2).

Eldenia A1 opende in de 29e minuut de score, toen de doelman van Warnsveldse Boys de bal na een schot niet kon vasthouden. Yasin Duman was er als de kippen bij om de bal in te tikken: 1-0. Erg lang kon de thuisclub, dat het betere van het spel had, niet genieten van die voorsprong. Tien minuten voor de pauze scoorde Warnsveldse Boys de gelijkmaker: 1-1. Op slag van rust werd het nog erger voor Eldenia A1, toen de gasten een tweede treffer scoorden: 1-2.
In de tweede helft kreeg Eldenia een strafschop, maar de doelman van Warnsveldse Boys redde. De thuisclub gaf echter niet op en werd daarvoor 13 minuten voor tijd beloond. Eldenia had daar wel de hulp van een speler van Warnsveldse Boys voor nodig. Hij schoot de bal na een Eldense corner in eigen doel. Beide ploegen gingen vervolgens voor de winst. Er kwamen kansen voor beide doelen, maar uiteindelijk trok Eldenia de overwinning naar zich toe. Tolunay Pehlivan zorgde na een prachtige individuele actie voor de luid bejubelde 3-2. “Zwaarbevochten, maar wel een verdiende overwinning”, zei trainer Paul Lentjes van Eldenia A1 na afloop.

In dezelfde klasse verloor SML A1 met 5-2 bij AZSV A1. De Arnhemse ploeg is na 2 duels nog zonder punten. RKHVV A1, Pax A1 en AZSV A1 hebben nog de maximale score van 6 punten.

Uitslagen Hoofdklasse M
RKHVV A1 – DVC’26 A1                 2-0
Eldenia A1 – Warnsveldse Boys A1 3-2
Pax A1 – DVV A1                           8-0
Varsseveld A1 – VIOD A1               0-1
SCH A1 – DCS A1                           3-1
AZSV A1 – SML A1                         5-2