Eldenia A1 fysiek mindere van DVC

26 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Eldenia A1 kende in de hoofdklasse M in het duel met DVC’26 A1 een flitsende start, maar legde het daarna fysiek af tegen de Didamse opponent. Op spotpark Elden wonnen de bezoekers met 4-2.

HOOFDKLASSE M
Eldenia A1 – DVC’26 A1 2-4 (1-2)

Eldenia starte goed en stond na amper 2 minuten al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Tolunay Phelivan op aangeven van Kenny Kathmann. DVC’26 was niet onder de indruk en scoorde amper 2 minuten later de gelijkmaker: 1-1. Eldenia had in het tweede kwartier het beter van het spel, maar DVC’26 nam het initiatief in het laatste kwarteier van de eerste helft over. Vlak voor rust namen de gasten de leiding: 1-2.
Eldenia zorgde er na de hervatting zelf voor, dat de gasten de voorsprong konden vergroten. Een Didamse aanvaller profiteerde van een verkeerde terugspeelbal: 1-3. Eldenia probeerde met vier aanvallers nog wel de aanval te zoeken, maar het stug verdedigende DVC  gaf de aanvallers van Eldenia geen centimeter ruimte. Die strijdwijze kostte DVC’26 wel drie gele kaarten, maar de thuisclub kwam niet meer in het spel.
In de 65e minuut besliste DVC’26 het duel. Na een snelle aanval werd het 1-4. Eldenia had daarvoor nog pech dat de bal na een vrije trap van Tolunay Phelivan tegen de lat kwam. Uiteindelijk was het in de 86e minuut Kenny Kathmann die toch nog 2-4 scoorde, maar de spanning was toen al lang uit het duel verdwenen. “We begonnen goed en voetballend konden we meekomen met DVC’26, maar in de persoonlijke duels was DVC’26 sterker en dat gaf de doorslag”, zei trainer Paul Lentjes van Eldenia A1.
Met 4 punten uit 4 duels neemt Eldenia A1 in de hoofdklasse M een achtste plaats in.

Uitslagen Hoofdklasse M
RKHVV A1 – SML A1             0-3
Eldenia A1 – DVC’26 A1       2-4
Pax A1 – DCS A1                  3-1
VIOD A1 – DVV A1               4-0
Varsseveld – Warnsveldse B  2-0
SCH A1 – AZSV A1                1-4