EKCA vreest niet voor degradatie

3 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Korfbalclub EKCA maakt een matig zaalseizoen door. Met nog 4 duels voor de boeg staat de ploeg van trainer Peter Beenen op een voorlaatste plaats in de derde klasse E. Vrees voor degradatie is er (nog) niet.

Vanuit de 12 derde klassen degradeert alleen de nummer laatst. De slechtste nummer voorlaatst in de klassen A tot en met L is eveneens de klos. “Dat zijn wij nu niet”, zegt Beenen. “Ook aan het einde van het seizoen zal dat niet het geval zijn, al zijn we in theorie nog niet veilig.”
EKCA ontvangt zondag de nummer laatst ’t Overschotje, dat met slechts 2 punten een achterstand van 5 punten heeft op de Arnhemse ploeg. Bij een zege zal EKCA het derdeklasserschap al vrijwel zeker hebben veiliggesteld.
Zonder slag of stoot zal dat niet gaan, want in de uitwedstrijd ging EKCA met 10-6 onderuit. Het was de enige zege tot nu toe voor ’t Overschotje. Beenen: “Dat was toch een wedstrijd die een beetje een kentering teweeg heeft gebracht. Daarna speelden we gelijk tegen DWS door een fout van de scheidsrechter. Die 2 wedstrijden hebben ons geen goed gedaan.”
De huidige positie verrast Beenen niet. “We wonnen de eerste 2 wedstrijden en toen waren er al mensen die over een kampioenschap spraken. Maar ik wist dat we hier konden eindigen. Dat heb ik vooraf al gezegd.”
Begin december, juist na het verlies bij ’t Overschotje, gooide Beenen de knuppel in het hoenderhoek omdat hij bij die wedstrijd zonder wissels bij de mannen op pad moest. “Er is wel wat veranderd”, zegt Beenen. “We hebben nu elke wedstrijd een wissel, maar er valt nog wat te verbeteren. Spelers van het tweede hebben de ervaring en de kwaliteit om in het eerste te spelen, maar zij hebben er juist voor gekozen om eenmaal per week te trainen. En als het tweede toevallig op zaterdag heeft gespeeld, willen de spelers op zondag iets anders gaan doen. Ze zijn zeker niet onwelwillend, daar hebben ze voor gekozen.”
Voor het duel van zondag met ’t Overschotje is Beenen vol vertrouwen. “We zijn compleet en we hebben nog wat goed te maken.”
Het duel tussen EKCA en ’t Overschotje in sporthal Elderveld begint zondag om 14.15 uur.