EKCA promoveert naar tweede klasse

11 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van EKCA/Impact Personeel zijn gepromoveerd naar de tweede klasse van de veldcompetitie. De ploeg van trainer Peter Beenen (foto) won zondag het beslissingsduel om promotie van het Diemense DKV Victoria: 9-7.

De voorbereiding op de beslissingswedstrijd viel zondag volledig in duigen, want de Arnhemse formatie stond op weg naar Utrecht meer dan een uur in de file.
“Het voordeel was dat onze ploeg daardoor niet de tijd had om zenuwachtig te worden”, zei Peter Beenen, coach van EKCA. “Voor de tegenstander was het juist heel vervelend. Die ploeg wist niet hoe laat wij aan zouden komen en hebben tot een kwartier voor het begin van de wedstrijd in het ongewisse gezeten.”
Op het veld van Synergo in Utrecht was de 9-7 zege voor EKCA, gesteund door een enthousiaste en luidruchtige zwart-witte supportersschare, zwaarbevochten maar verdiend.“We hadden wat videobeelden bekeken en daaruit bleek dat DKV het van de heren moest hebben”, zei Beenen. “De opdracht was dan ook om veel druk te leggen bij het schot van de mannen DKV.”
Toch keek EKCA na 21 minuten tegen een 2-4 achterstand aan. Beenen: “Maar we bleven ons eigen spelletje spelen en behielden de rust.”Na de 6-5 voorsprong bij de pauze paste EKCA na de hervatting dezelfde tactiek toe. Na 12 minuten bedroeg de Arnhemse voorsprong 2 treffers: 8-6. “We hadden het betere van het spel, maar konden niet doordrukken”, zei Beenen. “Maar door heel veel druk op de aanvallers van DKV te blijven geven, kwam ook DKV niet tot scoren.”
Die manier van spelen kostte veel kracht. “Daarom hebben we in overleg 2 spelers en 2 speelsters gewisseld. Dat bleek achteraf de goede tactiek. DKV heeft in de hele wedstrijd maar 2 keer van afstand gescoord.”
Beenen maakte zijn voltallige selectie na afloop een groot compliment. “De spelers hebben met een tomeloze inzet gespeeld. Zekere ook de spelers uit het tweede die zijn ingevallen. Want als je zo goed verdedigt en je laat er maar 7 door, is zelf 9 keer scoren voldoende om te promoveren.”

Doelpunten EKCA: Sabine van Wissen 4, Michiel Oosterhuis 2, Renate Meurs, Monique van Kempen en Jeffrey Kruisland allen 1.