‘EKCA mist wil om te winnen bij Duko’

3 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

EKCA heeft in de derde klasse L van de veldkorfbalcompetitie zijn meerdere moeten erkennen in Duko. De Duivense ploeg won het thuisduel met 18-13.

De start was voor Duko, dat de bezoekers in het eerste kwartier onder druk zette. EKCA kwam daardoor niet in de wedstrijd en keek na 15 minuten tegen een 6-2 achterstand op.
“In de slotfase van de eerste helft hadden we even een opleving, maar na 8-5 scoorde Duko binnen een minuut 2 keer”, zei Peter Beenen, trainer van EKCA, na afloop.
Na een 10-5 ruststand kwam EKCA na de pauze beter voor de dag. Het verschil van 5 treffers bleef echter, omdat beide ploegen om en om scoorden.
“We hebben ons laten overdonderen”, zei Beenen. “Ik miste ook de bezieling om deze wedstrijd te winnen. Duko was dan ook de terechte winnaar. Wij moeten de hand in eigen boezem steken.”
EKCA staat in 3L met 7 punten uit 5 duels op een derde plaats. NKV, de volgende tegenstander van EKCA, leidt met 10 uit 5. Ook Duko heeft nog de maximale score en behaalde 8 punten uit 4 wedstrijden.

Doelpunten EKCA: Erik Tangerink 6, Lisanne van Baal 3, Edwin Voskamp 3, Jeffrey Kruisland 1.