EKCA heeft nog de maximale score

21 november 2011 | Van onze AS-redactie

De korfballers van EKCA hebben ook nu tweede wedstrijd in de derde klasse E gewonnen. In Doetinchem was EKCA met 11-10 te sterk voor Olympus’58. EKCA en DKOD delen de kop met 4 punten uit 2 duels.

EKCA begon gedreven aan de wedstrijd en zette Olympus vanaf het begin onder druk. Door zelf lang en georganiseerd aan te vallen namen de bezoeker al voor de pauze een ruime voorsprong: 3-7.
“Na rust lieten we de teugels wat vieren, waardoor Olympus weer in de wedstrijd kwam”, zei Pter Beenen, trainer van EKCA, na afloop.  “Olympus kwam in de 23e minuut zelfs op 9-9. We kregen bijtijds door dat we op die manier de wedstrijd ook nog konden verliezen.”
EKCA herstelde zich en met enig ‘afgedwongen geluk’ kwamen de gasten in de voorlaatste minuut via een vrije worp van Erik Tangerink op 10-11. Beenen: “In de laatste minuut kreeg Olympus ten onrechte nog een strafworp mee, maar die werd gemist. Onze zege was verdiend, want we over de gehele wedstrijd het betere team geweest. De manier van verdedigen heeft ons weer 2 punten opgeleverd. Mijn complimenten aan het hele team, niemand uitgezonderd.”

Doelpunten EKCA: Renate Meurs 3, Jeffrey Kruisland 3, Melissa Willemsen 2, Michiel Oosterhuis 2, Erik Tangerink 1.

Uitslagen Derde klasse E
Olympus’58 – EKCA            10-11
Duko – Zwart Wit                  16-12
DKOD – ’t Overschotje        25-8
Vakgericht – DWS                 10-11