EKCA behoudt kans op promotie

21 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

EKCA heeft zijn kansen op promotie naar de tweede klasse behouden. De ploeg van trainer Peter Beenen (foto) won in de derde klasse L met 12-11 van NKV en staat nu tweede. Die plek geeft recht op een promotiewedstrijd.

EKCA had tegen NKV vanaf het begin een overwicht, maar kon dat niet uitdrukken in veel doelpunten. De thuisclub kwam na 9 minuten met 2-0 voor, maar richtte zich vervolgens meer op de scheidsrechter dan op het korfbal. De arbiter nam in de ogen van spelers en coach van EKCA een aantal dubieuze beslissingen. EKCA hield zich bezig met randzaken en dat leidde tot een 4-5 achterstand. Vlak voor rust trok de thuisclub de stand toch nog gelijk: 5-5.
De tweede helft gaf een ander EKCA te zien. “Tijdens de rust hebben coach en speler elkaar gecorrigeerd.”, zei EKCA-trainer Peter Beenen na afloop. “We hadden afgesproken de scheidsrechter volledig te negeren en ons alleen op het spel te richten.”
Dat had effect, want EKCA liep na de pauze uit naar een 12-9 voorsprong. Het werd nog even spannend toen NKV 30 seconden voor tijd nog terugkwam tot 12 -11, maar verder liet de thuisploeg het niet komen.
Met nog 1 wedstrijd voor de boeg heeft EKCA 2 punten achterstand op koploper Duko en een punt voorsprong op NKV. NKV en Duko ontmoeten elkaar op de laatste speeldag op 2 juni. EKCA gaat op bezoek bij Mariarade, dat zondag met 25-1 verloor van Duko.
Doelpunten EKCA: Jeffrey Kruisland 5, Maartje Webbers 3, Michiel Oosterhuis 2, Melissa Willems en Erik Tangerink 1.

Uitslagen Derde klasse L
EKCA – NKV                                   12-11
Duko – Mariarade                           25-1
OEC – Klimop                                 14-10
Maastricht/Heerlen – Keizer Karel  12-18 

Stand aan kop
1. Duko                  13-23
2. EKCA                  13-21
3. NKV                    13-20

Programma 3 juni
Mariarade – EKCA
NKV – Duko