Eindelijk weer zege voor vrouwen ESCA

12 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA hebben in de tweede klasse A hun tweede zege van het seizoen behaald. Na drie nederlagen op rij won de ploeg van trainer Jos van den Brink de uitwedstrijd bij Groesbeeks Glorie met 18-15.

ESCA was na de winst in de openingswedstrijd van het seizoen, op 6 oktober tegen Overwetering (27-18), wel weer eens toe aan een succesje. In Groesbeek begon de Arnhemse ploeg niet al te best tegen Groesbeeks Glorie. Na tien minuten keken de bezoeksters tegen een 4-2 achterstand aan, maar daarna kreeg ESCA de geest.
Denise van Beek zette ESCA op een voorsprong en die gaven de gasten niet meer uit handen. Bij rust leidde ESCA al met 7-11. Na rust kwam de overwinning niet meer in gevaar.
“We stonden in de verdediging als een blok en met dank aan de goed keepende Diane van Moerkerk hebben we de voorsprong vast kunnen houden”, vertelde Laura Engels, aanvoerster van ESCA, na afloop. “Deze zege hadden we nodig, want in de vorige drie wedstrijden hebben we de punten onnodig weggegeven.”
Zaterdag speelt ESCA in sporthal Valkenhuizen om 19.00 uur tegen SDOL.
ESCA neemt met 4 punten uit 5 duels de zesde plaats in. SDOL is met 10 uit 5 koploper.

Doelpunten ESCA: Kim de Blok 4, Hayke van Valburg en Mirjam Ribbink 3, Vanessa Janssens, Anneke van Oel en Laura Engels 2, Denise van Beek en Desiree Lucassen 1.