Eindelijk weer zege voor Veluwezoom

6 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom heeft zondag in 4D eindelijk weer eens een overwinning behaald. De ploeg van trainer Giovanni Zweers versloeg op sportpark De Pinkenberg OBW, de nummer laatst op de ranglijst, met 3-2.

Onno Kooiker (foto) en Cerano Leming zetten Veluwezoom voor rust met prachtige doelpunten op een 2-0 voorsprong. Voor de thuisclub leek er geen vuiltje meer aan de lucht, maar na de hervatting kwam OBW terug in de wedstrijd.
Na balverlies van Veluwezoom kon OBW 2-1 scoren. De Zevenaarse gelijkmaker kwam voort uit een vrije trap. Doelman Leon Bergervoet zou de bal te lang hebben vastgehouden, waarna de arbiter een vrije trap toekende met voor Veluwezoom grote gevolgen: 2-2.
“Op dat moment denk je wel even: ‘Toch niet weer’, maar gelukkig scoorden we een kwartier voor tijd de winnende treffer”, zei een opgeluchte trainer Giovanni Zweers van Veluwezoom.
Na de 0-9 thuisnederlaag tegen RKPSC en het 5-1 verlies bij Loil had Veluwezoom een zege nodig. “De club, de supporters en de spelers en de trainer”, zei Zweers, die aangaf dat er wel wat druk op de ploeg had gestaan. “Want we wilden ons revancheren. Ik heb ook een ploeg gezien die voor elkaar door het vuur wilde gaan.”

Uitslagen Vierde klasse D
’t Peeske – VVO                    1-3
Angerlo Vooruit – Loil        4-0
RKPSC – Kilder                      1-1
Veluwezoom – OBW             3-2
HC’03 – GSV’38                    3-0
Etten – Brummen                 0-2