Eindelijk weer een driepunter AZ 2000

1 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AZ 2000 heeft in de vierde klasse A tegen het hoger geklasseerde Oranje Blauw de punten in eigen huis gehouden. Op het sportpark aan de Drielsedijk won de Arnhemse ploeg met 3-1.

AZ 2000 speelde een prima eerste helft. Na een kwartier kopte Thijs van Doorn uit een corner tegen de paal, maar niet veel later was het toch raak. Een schot van Albert Kox belandde via de lat op het hoofd van Achmed Yiaar: 1-0. Via Wesley van Londen kreeg de thuisploeg daarna 2 kansen de score te verdubbelen, maar die bleven onbenut.
De tweede Arnhemse treffer viel uiteindelijk toch. Uit een vrije trap van Wesley van Londen kopte Thijs van Doorn knap raak: 2-0.
Na rust zakte het spelpeil en met hard werken probeerde AZ 2000 de voorsprong vast te houden. In de 70e minuut scoorde Oranje Blauw tegen. Doelman Delroy Hallattu was kansloos bij een van richting veranderd schot: 2-1. De bezoekers speelden daarna ‘alles-of-niets’ en hanteerden veelvuldig de ‘lange bal’. De defensie van AZ 2000 stond echter als een huis en won vrijwel alle duels. In de slotfase bepaalde Ricardo Bijker met een fraai afstandschot de eindstand op 3-1. AZ 2000 won zo eindelijk weer eens. De laatstee zege dateerde van 3 maart, toen Wodanseck in Wolfheze met 1-0 werd verslagen.

Uitslagen vierde klasse A
SC Oranje – ESCA                2-0
AZ 2000 – Oranje Blauw      3-1
Alverna – Germania             3-0
EMM – Duno D                     2-1
Wageningen – Ede/Victoria  2-6
Wodanseck – DVE Trajanus  0-1