Einde carrière van spits Ivo Rigter

18 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Ivo Rigter heeft besloten om zijn voetbalcarrière te beëindigen. De Arnhemse spits van Achilles’29 liep vorige week een ernstige knieblessure op. Uit een mri-scan is vrijdag gebleken dat de voorste kruisband volledig is afgescheurd.

Rigter vindt dat het nu geen zin meer heeft om door te gaan. De 29-jarige aanvaller staat volgend seizoen nog wel onder contract bij de Groesbeekse topklasser. Maar Rigter zou na een maanden vergend hersteltraject – met of zonder operatie – pas in de loop van volgend seizoen weer in actie kunnen  komen. Dat zou dan toch al waarschijnlijk zijn laatste seizoen zijn geweest. Rigter: “Ik ben steeds drukker met mijn zaak (praktijk fysiotherapie, red), bovendien hebben mijn vriendin en ik een kleine, die ook aandacht eist. Dat alles bij elkaar heeft me tot dit besluit gebracht.”

Rigter liep de blessure afgelopen zondag op in de wedstrijd tegen JVC Cuijk. Na een half uur kwam hij volkomen verkeerd op zijn been terecht en scheurde daarbij de voorste kruisband af. Rigter: “Het viel me eerlijk gezegd nog mee dat er niet meer beschadigd was in de knie. In overleg met de arts is besloten om de eerste maanden rustig aan te doen. We gaan eerst bekijken hoe de knie reageert en of die stabiel blijft. Mogelijk kan de knie functioneren zonder kruisband. Na een of twee maanden wordt bekeken of een operatie nodig is. Maar hoe dan ook, ik zou pas ver in het volgende seizoen weer kunnen voetballen. Voor mij heeft dat niet zoveel zin meer.”
“Ja, dat is heel erg, ik ben daar best wel verdrietig om geweest. Het loopt dit seizoen fantastisch bij Achilles’29 (tweede achter FC Oss, red), ik had 20 goals gemaakt. Het is echt een afscheid op mijn hoogtepunt. Maar ik heb het nu een plekje geven en kan het goed verwerken.”