Einde aan huwelijk Vitesse en Ferrer

22 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Vitesse en trainer Albert Ferrer (foto) gaan uit elkaar. Dat meldt de Arnhemse eredivisieclub op haar website. ‘Club en de trainer konden het in de afgelopen weken tijdens evaluatiegesprekken niet eens worden over het te voeren technisch beleid.’

Op de website van Vitesse spreekt clubeigenaar Merab Jordania van ‘een spijtige zaak’.
Ferrer, wiens contract op 30 juni afloopt, volgde half november de ontslagen Theo Bos op.
“Als er geen consistentie is, wordt het moeilijk beleid voeren”, legt technisch directeur Ted van Leeuwen uit. “We hebben in onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen. Het is altijd teleurstellend als een proces waarin veel energie gestoken is, niet wordt afgemaakt. Zowel voor de trainer als voor de club.”
Wie Ferrer uiteindelijk gaat opvolgen , is nog niet duidelijk. Daarover beraadt Vitesse zich nog, maar een besluit laat volgens Van Leeuwen niet lang op zich wachten. Leeuwen: “Daarover zal in de komende week een beslissing genomen worden. Er is een aantal kandidaten. Zo lang de procedure loopt, doen we er geen mededelingen over. Niet over Ferrer, niet over zijn opvolging.”

Vitesse hervat op zondag 3 juli de training. Zoals het er nu naar uit ziet , staan dan Stenley Menzo en keeperstrainer Raimond van der Gouw voor de groep. Vitesse speelt al op zaterdag 9 juli haar eerste oefenwedstrijd. Chelsea is dan in Gelredome te gast.

Bron: Vitesse.nl