Einde aan fraaie reeks OVC ’85

30 maart 2019 | Van onze AS-redactie

Aan een mooie serie van vijf overwinningen op rij is voor OVC ’85 zaterdagmiddag een einde gekomen. De Oosterbeekse ploeg verloor op het eigen sportpark De Bilderberg met 2-0 van Zelos. OVC ’85 zakte door het Verlies naar de vierde plaats op de ranglijst.

Op de overwinning van de ploeg uit Zelhem viel niets af te dingen. “Het was meer dan verdiend”, zei OVC-middenvelder Stijn van der Weerd na afloop. “We hebben wel wat kansjes gehad, maar zeker geen grote. We speelden alleen maar de lange bal en vergaten te voetballen.”
Zelos scoorde voor en na rust en daar kon OVC ’85 dus weinig tegenover stellen. Zeker toen het na de pauze ook nog met negen man kwam te staan na rode kaarten voor Fabian van Grootveld en Sylvester Regalado.

Stijn van der Weerd (Foto: OVC ’85)

OVC ’85 had in de strijd om de tweede periodetitel na vijf wedstrijden nog een score van honderd procent, maar de tweede periodetitel, die gaat over twaalf wedstrijden, zal nu wel naar Be Quick Zutphen (21 uit 7) gaan. In de totaalstand is Be Quick ook al onaantastbaar en zal de titel voor zich opeisen.
Omdat Dieren, de nummer twee op de ranglijst, de eerste periodetitel pakte, is die ploeg al verzekerd van de nacompetitie. Zoals de zaken er nu voor staan, zullen daar de nummers drie en vier dan nog bij komen.
SKV (35 uit 18), OVC ’86 (34 uit 18) en ESA (33 uit 18) zullen om die posities strijden.

ESA won thuis met 3-0 van Redichem. Die stand was al bij rust bereikt. Na de razendsnelle goal van Diyar Pala zorgde Chris sangi na een kwartier al voor 2-0. op slag van rust besliste Bram Weijs het duel: 3-0.
De ploeg van Peter Gerritsen herstelde zich zo van de 4-2 thuisnederlaag van vorige week tegen De Treffers.

* Foto geheel boven: Stijn van der Weerd van OVC ’85 zoekt zijn tegenstander van Zelos op. (Foto: OVC ’85)

Klik hier voor de uitslagen in het zaterdagvoetbal.