Eind goed al goed voor Oost-Arnhem

1 juni 2014 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft de klus geklaard. De korfbalploeg zorgde zaterdag voor een prachtig einde van een loodzwaar seizoen. De ploeg van trainer Frans Kuster won in Utrecht het beslissingsduel met Futura met 16-15 en blijft in de overgangsklasse.

Acht minuten voor tijd keek Oost-Arnhem op het zonovergoten complex van HKC in Utrecht nog tegen een achterstand van drie doelpunten aan: 12-15. Bij die stand miste Oost-Arnhem eerst nog een strafworp, maar invalster Roos Verheugt (13-15) en Sanne Ligt met twee treffers zorgden voor een gelijke stand: 15-15. Met nog 55 seconden te gaan zette Roos Verheugt Oost-Arnhem voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 15-16.
De luid bejubelde treffer van Verheugt bleek de beslissende. “Futura mocht nog een keer aanvallen, maar de paniek sloeg bij die ploeg toe”, vertelde teammanager Wesley ten Broek van Oost-Arnhem na afloop. “Futura was het helemaal kwijt en zo konden we die laatste aanval weerstaan.”
De blijdschap na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Arthur van de Griend was enorm in het Arnhemse kamp. Na de gewonnen beslissingswedstrijd in de zaalcompetitie herhaalde Oost-Arnhem dit kunsttukje dus ook op het veld.

Oost-Arnhem had tegenstander Futura grondig bestudeerd. Bij de Haagse ploeg waren het voornamelijk twee mannen die voor de doelpunten zorgden, het vrouwenkwartet was voor de aangeef, zo bleek uit videobeelden. Bob Beenen, zaterdag topscorer met vijf goals, en Rick Verdouw waren de aangewezen personen om de twee schutters van Futura te bewaken.
OA startte niet scherp en moest snel tegen een achterstand van 3-0 aankijken. Ten Broek: “Aanvallend liep het bij ons niet. Veel plaatsfouten, veel miscommunicatie en dus ook veel korte aanvallen. Maar gelukkig kon Futura kon na die flitsende start niet verder afstand nemen.”
Bij rust was al een groot deel van die achterstand van drie treffers goedgemaakt: 6-5. Een kwartier voor tijd was de stand 11-11. Futura liep vervolgens uit naar 15-12, maar in de bloedstollende slotfase sloeg Oost-Arnhem genadeloos toe.
“Het was een bijzonder seizoen”, merkte Ten Broek na afloop op. “Maar gelukkig hebben Sanne Ligt, Roos Verheugt en Frans Kuster zo goed afscheid kunnen nemen als spelers en coach van Oost-Arnhem.”

Foto homepage: opluchting en blijdschap in het kamp van Oost-Arnhem (Foto: Oost-Arnhem)