Eigen goal wordt sterk VVO fataal

2 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO is in 4D tegen een onverdiende nederlaag opgelopen. De Velpse ploeg was in de uitwedstrijd tegen Brummen zeker in de tweede helft heer en meester, maar de punten waren na 90 minuten voor de thuisclub:  2-1.

Brummen nam voor de pauze uit een vrije trap de leiding, maar 5 minuten voor het rustsignaal zorgde Tim Jansen met een kopbal voor de gelijkmaker: 1-1. De voorzet kwam van de voet van Marco corba, die op slkag van rust nog een gigantische kans onbenut liet.
“De zwakte bij Brummen lag achterin en daarom hebben we het tijdens de rust anders neergezet”, zei VVO-trainer dave Jong na afloop. “We zijn met meer pressing gaan spelen we waren na de pauze oppermachtig.”
Een Velps doelpunt bleef echter uit en gaandeweg ging VVO weer mee in het spel van Brummen. Kansen gaven de bezoekers echter niet weg. Linksback Sebastiaan Ferman van VVO beging 8 minuten voor tijd een overtreding. Luttele seconden later kopte de ongelukkige vleugelverdediger de bal uit de toegekende vrije trap ook nog achter doelman Frans Budel in eigen doel: 2-1.
Die achterstand kon VVO in de slotfase niet meer goedmaken. “Ik baal hier enorm van. We hebben na rust geen enkele kans weggegeven en uit 2 standaardsituaties vallen de tegendoelpunten. We hadden minimaal een punt verdiend”, aldus De Jong.
VVO deelt met RKPSC, Etten en Veluwezoom de vierde plaats in 4D met 9 punten uit 5 wedstrijden. GSV’38 en Brummen gaan met 12 uit 5 aan kop.

Uitslagen Vierde klasse D
Veluwezoom – Kilder           1-0
Brummen – VVO                   2-1
Etten – RKPSC                       2-3
GSV’38 – OBW                       1-0
Veluwezoom – Kilder           1-0
’t Peeske – Angerlo V           1-2
HC’03 – Loil                           3-0