Eerste thuiszege Oost-Arnhem

8 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn heeft zijn publiek zaterdag getrakteerd op de eerste thuiszege van dit seizoen. De korfbalploeg van trainer Erwin Ligt was voor het nog ongeslagen Sparta Zwolle te sterk: 26-19.

Oost-Arnhem won in de overgangsklasse D al 3 uitwedstrijden, maar was thuis nog zonder zege. Na nederlagen tegen Wit-Blauw (10-13) en IJsselvogels (20-21) lukte het tegen Sparta Zwolle wel om de punten in eigen huis te houden.
De thuisclub had in het duel met Sparta vanaf het begin het initiatief en  liep via 4-1 uit naar een 9-3 voorsprong. Bij rust bedroeg de marge 5 doelpunten: 13-8.
“we hadden na de pauze even een inzinking”, vertelde trainer Erwin Ligt. “Sparta kwam terug tot 14-12 en zat toen weer in de wedstrijd. maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we het nog weg zouden geven.”
Na 17-15 liep oost-arnhem weer uit en bij 22-16 was de wedstrijd gelopen.
Voor Sparta Zwolle was het de eerste nederlaag van dit seizoen. Oost-Arnhem, dat zaterdag tegen het nog puntloze Elburg speelt, hoeft nu alleen nog naar boven te kijken. “als we zaterdag ook 2 punten pakken tegen Elburg, moeten we na het zaalseizoen nog maar eens kijken wat er voor ons inzit.”

Oost-Arnhem, eerste aanval: Emiel Broenink 8, Rick Verdouw 3, Linda Eijkhout 2, Minke de Jager.
Eerste verdediging: Thijs Broenink 6, Marijn valk 3, Roos Verheugt 2, Sanne Ligt 2.

Uitslagen Overgangsklasse D
Oost-Arnhem/HW – Sparta Z      26-19
Antilopen – Elburg                        27-12
IJsselvogels – Wit-Blauw               18-8
CSL – DOS Kampen                       afgelast