Eerste nederlaag handballers ESCA

11 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van ESCA hebben zondag in de hoofdklasse A de eerste nederlaag geleden. De ploeg van trainer Michael de Blok ging in Emmer-Compascuum met 23-22 onderuit bij HVC.

Ondanks de nederlaag blijft ESCA in de hoofdklasse A aan de leiding. Medekoploper DOS verloor namelijk ook, met maar liefst 24-7 bij Donar. ESCA en DOS hebben beide 6 punten uit 4 duels.
Het verlies van de Arnhemse ploeg bij HVC was niet nodig. “We zijn twee keer in de wedstrijd uitgelopen naar een voorsprong van vier doelpunten, maar hebben daarna de kansen niet afgemaakt”, meldde trainer Michael de Blok. “Loop je uit naar zes goals verschil, dan is de wedstrijd gespeeld.”
Bij rust leidde ESCA nog met 8-11, maar tussen de 40e en 50e minuut stonden de gasten voortdurend in ondertal. “Ik had de ploeg daar al voor gewaarschuwd. Daarom hadden we het ook eerder af moeten maken”, zei De Blok, die met slechts één wissel naar het noorden was afgereisd. “Daan Somoukil kreeg ook nog mandekking en in de slotfase kwamen we na weer een tijdstraf met 22-20 achter.”
Toen ook bij de thuisclub een speler voor twee minuten naar de kant moest, kon ESCA de stand weer in evenwicht brengen: 22-22. De Blok: “We wilden daarna voor de winst gaan. Maar de offensieve dekking pakte niet helemaal goed uit. Er viel een gat in de defensie en dat betekende een paar seconden voor tijd 23-22.”

Uitslagen Hoofdklasse A
Jahn II – Cirkeltijgers        23-18
Hurry Up 3 – Cometas      27-26
HVC – ESCA                      23-22
Donar – DOS                    24-7