Eerste klasse nog ver weg voor ESA

26 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft  de eerste wedstrijd in de finale van de nacompetitie om een plek in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal verloren. Hierden was op sportcomplex Rijkerswoerd met 2-1 te sterk voor de Arnhemse ploeg.

Het doelpunt, dat Ali Edan (foto) vlak voor tijd voor ESA scoorde, kan nog wel eens een belangrijke blijken te zijn. “Wat de ze strijd is nog lang niet beslist. daarvoor waren de krachtsverschillen te klein”, zei ESA-trainer Marcel Omvlee na afloop. “We weten dat we volgende week in Hierden moeten winnen, maar nu is 0-1 al genoeg om er een verlenging uit te slepen.”
De treffer van Ali Edan was volgens Omvlee ‘maar 3 meter buitenspel’. ESA had echter ook wel iets te klagen over de arbitrage. Na de vroege 0-1 van Hierden werd de bal in de 15e minuut na een kopbal van Ali Edan (zie foto op homepage) duidelijk achter de Hierdense doellijn weggehaald, maar de arbiter kende geen treffer toe en liet doorspelen.
De 0-1 was het gevolg van een fout in de opbouw. “Door schorsingen hadden we Mauro Slütter naar achteren gehaald en juist hij was bij de tegengoal betrokken”, zei Omvlee. “Heel sneu. Mauro wilde Vijay Ramsoedh aanspelen en die liep net weg.”
ESA had in de eerste 25 minuten een groot overwicht. Tot hele grote kansen leidde dat niet. De gasten beperkten zich vooral tot het ‘wegrossen’ van de bal. “we speelden te weinig via de zijkanten”, zei Omvlee, die geen beroep kon doen op Tom Mutgeert, Tijs Bakker (beiden geschorst) en Twam van de Spek (werk).
Na de pauze kwam Hierden zelfs op 0-2 uit een corner. Omvlee: “De zevende of achtste tegengoal uit een standaardsituatie in dit seizoen. Die speler van Hierden, de langste van het veld, kon midden voor het doel vrij inkoppen. daar hebben we toch echt afspraken over.”
Door de treffer van Edan gloort er nog hoop voor de ploeg van het trainersduo Dick van Kleef/Marcel Omvlee. “Hierden is zelf ook nog niet gerust op een goede afloop”, zei Omvlee.
Zaterdag 2 juni valt de beslissing wie promoveert. Dan is de return in Hierden.


Concentratie bij Davy Hendriks van ESA (links op de voorgrond).