Eerste driepunter ESA in uitduel

2 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA heeft in de tweede klasse G zijn eerste uitzege van dit seizoen behaald. In Zetten won de ploeg van trainer Marcel Omvlee bij het plaatselijke Excelsior met 2-3. Bij rust leidde de Arnhemse ploeg al met 1-2.

Job seienen was voor ESA in de eerste helft tweemaal trefzeker. De spits zorgde voor 0-1 en zette na de gelijkmaker van Excelsior zijn ploeg opnieuw op voorsprong: 1-2.
Kort na rust moest Excelsior na een rode kaart met tien man verder. Uit een vrije trap van Maikel Peters (foto) vergrootte ESA de voorsprong in de 60e minuut naar 1-3. Met een man minder kwam de thuisploeg nog op 2-3, maar verder liet ESA het niet komen.
“We hebben een goede eerste helft gespeeld, maar na de pauze hadden we het tegen tien man een stuk moeilijker dan in de eerste helft”, zei trainer Marcel Omvlee van ESA. Exclesior pompte elke bal in ons strafschopgebeied, maar tot hele grote kansen leidde dat ook niet. We hebben zelf verzuimd de mogelijkheden goed uit te spelen.”
Kort na de 1-3 moest ESA-speler Davy Hendriks na een schop tegen zijn enkel het veld verlaten. “Davy speelde verdedigende middenvelder. We kwamen na zijn uitvallen wat minder aan voetballen toe”, aldus Omvlee.
De trainer van ESA was blij met de eerste uitzege. “Dat werd namelijk tijd. Zo blijft eindigen bij de eerste vier, de nacompetitie halen en promoveren nog steeds het doel.”
ESA staat in 2G op een vijfde plaats met 22 punten uit 13 duels.

Uitslagen Tweede klasse G
Excelsior Z – ESA                       2-3
VSCO ’61 – ESC                          afg
ASV Dronten – Zwart Wit ’63     3-0   
DFS – ’t Harde                           4-0 
Owios – Lelystad ’67                 1-4
FC Horst – Veensche Boys         3-2