Eerste buit is binnen voor Arnhem Eagles

17 september 2016 | Van onze AS-redactie

Arnhem Eagles is de basketbalcompetitie in de eerste divisie A prima gestart. De ploeg van de nieuwe trainer Ren Heeres won sporthal De Omnibus met 78-68 van het Haarlemse Triple Threat.  Bij rust leidde Arnhem Eagles al met 34-29.

In een spannende eerste helft was er geen sprake van krachtsverschil tussen de twee ploegen. In het derde kwart was een sterke run van Arnhem Eagles de bezoekers te machtig. Mede dankzij twee driepunter van Bram Sieben boude de thuisclub een voorsrong op van 20 punten. In het vierde kwart kreeg de thuisploeg het nog even lastig. “Triple Threat kwam terug tot 6 punten door alles-of-niets te spelen, maar we hebben het uiteindelijk professioneel afgemaakt”, luidde het oordeel van center Guido Groenendijk.
Nieuwkomer Andrew Blackmon deed bij Arnhem Eagles meteen van zich spreken. Hij was met 15 punten de beste schutter bij de thuisclub.
Arnhem eagles is in het weekeinde van 24/25 september vrij. Op zaterdag 1 oktober de ploeg van trainer Ron Heeres thuis tegen het Barendrechtse Binnenland. Dat duel in sporthal De Omnibus begint om 20.00 uur.

EERSTE DIVISIE A
Uitslagen
Eerste speelronde
Zaterdag 17 september
Arnhem Eagles – Triple Threat       78-68
Akrides – Dreamfield Dolphins       57-54
Racing Beverwijk – Binnenland      66-73
Hoofddorp – Red Stars                     55-57
Zondag 18 september
Limburg – Landstede ZAC               78-88
Almere is vrij.