Eenvoudige winst Vitesse bij Eagles

21 maart 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft zaterdagavond in Deventer een eenvoudige overwinning behaald. In de Adelaarshorst had de ploeg van trainer Peter Bosz weinig te duchten van het kwaliteitsarme Go Ahead Eagles: 0-2.

Vitesse zat al binnen vier minuten op rozen. Na een corner voor de thuisploeg lag de bal luttele seconden later aan de andere kant in het doel achter Go Ahead-doelman Micky van der Hart. Zakharia Labyad scoorde na een razendsnele tegenaanval via het been van Eagles-verdediger Job van der Linden: 0-1. Die tik kwam de thuisploeg nooit meer te boven. Vitesse heerste op alle fronten, maar een tweede treffer bleef ondanks een aantal mogelijkheden voor rust uit.   
Marko Vejinovic besliste in de 64e minuut de wedstrijd. De middenvelder werd geen strobreed in de weg gelegd toen hij van bijna dertig meter uithaalde. Doelman Micky van der Hart ging daarbij, niet voor het eerst dit seizoen, verschrikkelijk in de fout: 0-2.
Vitesse kwam ook daarna geen moment in de problemen en behaalde zo zijn achtste zege in de laatste negen wedstrijden. “Ik wist dat ik de wind mee had, dus ik dacht: laat ik het maar eens proberen”, zei Marko Vejinovic voor de camera van FOX Sports over zijn treffer.
Over de derde plaats, die nog steeds in het zicht is van Vitesse, wilde Vejinovic het niet hebben. “Laten we eerst maar eens genieten van de overwinning op Go Ahead Eagles.”

* Foto homepage: Zakharia Labyad ‘zweeft’ nadat hij Vitesse op 0-1 heeft gezet.

* Onderstaande foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie


Davy Pröpper schudt stijlvol zijn tegenstander af.


Aanvoerder Guram Kashia van Vitesse, sterk in de duels


Appt trainer Peter Bosz met de vierde man?